• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

Türkiye güçlü olduğunu gösterdi

21 Mart 2018
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

Türkiye Suriye’deki ABD destekli terör unsurlarına yönelik ‘Fırat Kalkan’ sonrası ‘Afrin operasyonu’ ile elde ettiği başarılarılar sayesinde artık, hem sahada hem de masadadır.

Orta Doğu’da Türkiye’siz hiçbir girişim başarıya ulaşamayacağı gerçeği görülmüştür.

Bundan böyle; Türkiye’ye rağmen oyun kuranlar kaybedecek, Türkiye ile beraber hareket edenler ise kazanacaktır. 

ABD, bu konuda zorlanıyor olsa da Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Türkiye’nin bölgedeki gücünü kabul etti.

ABD, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere Batılı devletlerin başkentlerinde Türkiye üzerinde ciddi görüş ayrılıkları dikkati çekmektedir.

Nasıl ki, ABD, Batı dünyasının, Almanya Avrupa Birliği’nin lokomotifi ise, Türkiye’de İslam dünyasının hamisi ve öncü ülkesi olarak kabul edilmektedir.

İşte onun için dünya başkentlerindeki yorum ve tartışmalarda İslam ve Türk dünyası konuşulduğunda ilk akla gelen ülke Türkiye’dir.

Bu nedenle, Arap ülkeleri zengin enerji kaynaklarına rağmen çok fazla ciddiye alınmaz iken, Türkiye’nin en zor dönemlerinde bile konuşulan ve geleceğiyle alakalı hesaplar yapılan bir ülkedir.

Kim ne derse desin, Türkiye denildiğinde emperyalist güç odaklarının aklına Osmanlı gelir ve Osmanlının dünya tarihine yön veren geçmişteki o ihtişamlı dönemleri hatırlanır. 

Ziya Gökalp’in “Düşmanın ülkesi viran olacak, Türkiye büyüyüp turan olacak” (Burada Türkiye, sadece bir ülke olarak değil, Alem-i İslam olarak kabul edilmektedir. Buradaki Turan ise İttihat-i İslam demektir) 

TÜRKİYE KARŞITLARINA GÖRE

Türkiye’yi hâlâ Osmanlı gören ve İslam dünyasının lider ülkesi olarak kabul eden bir kesim batılı siyasiler, Türkiye’ye ve onun siyasi lider kadrolarına yani Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın öncülüğündeki ‘Yeni Türkiye’ye düşmanca saldırmaktadırlar. 

Siyasilerin yanında Batı medyası içinde Türkiye karşıtlığıyla bilinenlerden biri olan Alman Frankfurter Rundschau gazetesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’in merkezine girmesini konu alan yorumunda Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye karşı kesin tavır alması gerektiğini vurguluyor: 

Türkiye, Afrin’de insan hakkı ihlallerine ve saldırgan savaş politikasına son vermediği sürece Bulgaristan’da yapılması planlanan Türkiye–AB Zirvesinde vize muafiyeti ve Gümrük Birliği’nin gündeme alınarak ödüllendirilmemelidir” şeklinde tehditkâr ve suçlayıcı yoruma yer veriyor. 

Batılı bazı siyasiler ve medya kuruluşlarına göre Batı değerlerinin korunması ve Osmanlının yeniden doğuşunun engellenmesi için Türkiye’nin AB ilişkileri ve görüşmeleri durdurulmalı. Türkiye, NATO’dan atılmalı, siyasi baskılar arttırılmalı ve silah satışlarına son verilmeli. 

Bu şer cephenin ortak görüşüne göre “Kürtler İslamcı değil, bilakis İslamcıların amansız düşmanıdırlar. Batı ile müttefiktirler ve bölgedeki tek seküler güçtürler. Bu nedenle Kürtlerin temsilcisi PYD/YPG ve onların öncüsü diğer Kürtçü örgütler (PKK terör örgütü kast edilmektedir) Türkiye’ye karşı desteklenmelidir.” 

Yine onlara göre, Türkiye’nin Suriye’de ilerleyişi acilen durdurulmalı ve Kürtçü öncülerin devlet kurmalarının önü açılmalı.

Çünkü Türkiye, ABD, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere Batılı süper güçle anlaşmazlığa düşmekten bile çekinmiyor” gerekçesini öne sürüyorlar.

Aynı şer güçler, seçimlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile dayanışma içinde olduklarını gösteren eylemlerde bulundular. 

Bunun sebebi sorulduğunda eylemcilerin sözcüsü Alman Yeşiller Partisi‘nden milletvekili olan Tom Koenigs “Osmanlı’nın yeniden doğuşunu HDP ile engellemek için” cevabını vermişti.

GERÇEKLERİ GÖRENLER DE VAR

Şer güçlerin yanında gerçekleri gören Batılı siyasiler de var. 

Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, gelişmeleri gerçekleriyle gören ve kabul eden kesim için “İlk olarak Kuzey Irak’ta Barzani’nin çöküşü ve Afrin operasyonu ile Türkiye’nin Kuzey Suriye’de olaylara hakim olmasından sonra AB ülkeleri Türkiye ’siz bir Orta Doğu politikası oluşturamayacaklarını kavramış bulunuyorlar” ifadesini kullanıyor.

Afrin’deki Türk Ordusu’nun başarısı artık Kuzey Suriye’de dış destekli terörist örgütlerin öncülüğünde bir Kürt devletinin oluşmasının güçlükleri ortaya çıkardı. 

Rusya bu konuda temkinli bir politika içine girerken, ABD’nin yeni dışişleri bakanı yeni bir atılım yapma çabası içinde olacak. 

AB ülkelerinde PKK ve FETÖ’ye yönelik politikalar yeni baştan oluşturuluyor. 

Her ne kadar FETÖt’yü daha terör örgütü olarak tanımasalar da AB ülkeleri bu konuda politik değişikliğe gitmeye hazırlanıyorlar. 

Çünkü Türkiye gücünü gösterdi. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23