• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

‘Sarı Şeytan’ Trump, dünyayı felakete sürüklüyor

23 Mayıs 2018
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

Dünyayı felakete sürükleyecek, akıl dışı kararlarına rağmen ‘Sarı Şeytan’ Donald Trump, Amerikan başkanlık koltuğunda hâlâ oturuyor olması, dünyanın huzur ve barışı için fevkalade bir tehlikedir. 

Ülke içinde toplumu kucaklaması beklenirken radikal kararlarla daha çok sertleşen ‘Sarı Şeytan’ Trump, ABD’nin Ortadoğu, Rusya, Çin ve Avrupa ile ilişkilerinde dengeleri sarsan politikaları hayata geçiriyor.

ABD’li Başkan ve yöneticileri, güce dayalı dayatmacı politikalarıyla bilinirler, fakat Amerikan tarihinde böylesine haydutça davranışlar ile insanlığı topyekûn bir felakete sürükleyecek kararları alan ve uygulayan bir başka başkan görülmedi. 

Washington, bugün milletler camiasını meydana getiren devletler ile tüm ilişkilerinde barış değil, kaos yaşanıyor.

Onun “zihnen dengesiz bir megaloman” olduğundan artık hiç kimsenin şüphesi yok. 

Amerika’da olduğu gibi tüm dünya başkentlerinde “Trump kaç yıl başkanlık yapacak? Amerika gibi bir ülke bu yamyamı daha ne kadar görevde tutar?” sorularını soruyor.

Çünkü ‘Sarı Şeytanyani Trump, ABD’nin dünyada her geçen gün tükenen itibarı ve güvenirliğinin kalanını da beş paralık etmiştir.

O, kendi başına buyruk ve bir mafya babası gibi Amerika’yı idare ederken, ABD’nin silah gücüyle kendi başına tüm dünyaya diz çöktürteceğine inanan bir paranoyak.

Şu anda dünyamızın en büyük belası Trump’tır. 

Çünkü ‘Sarı şeytan’ Donald Trump, aldığı karar ve uyguladığı politikalarıyla dünyayı felakete sürüklüyor. 

BU BİR SAVAŞ İLANIDIR

Avrupa Birliği’nden Arap Birliği’ne, Katoliklerin dini lideri Papa’dan ılımlı Yahudi örgütlerine kadar herkes “Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanırsan bölge kan gölüne döner” şeklindeki uyarılara kulak tıkayan o ‘Sarı Şeytan’ Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdı ve Orta Doğu’daki yaraya tuz basmıştır.

ABD destekli İsraildevlet terörünün katliamlarının baş sorumlusu hiç şüphesiz yine o ‘Sarı Şeytandır.

Her geçen gün yeni entrikalarla saldırı, savaş ve işgallere sebep olan ABD, şimdi İran’ı hedefine aldı.

“Tarihteki en ağır yaptırımları uygulayacağız. İran rejimi bunun sadece başlangıç olduğunu bilmeli” ifadelerini kullanan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, konuşmasının devamında çok daha acımasız olacak süreci önlemek için 12 maddeden oluşan yeni bir anlaşmayı İran’ın kabul etmesini şart koştu.

‘Sarı Şeytan’ ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile 2015 yılında imzalan nükleer anlaşmadan çekilme kararından sonra sadece İran’a değil, aynı zamanda İran’a uygulanacak yaptırımlara uymayan tüm ülkeleri de tehdit ediyor. 

AB üyesi ülkeler ile Türkiye en çok zarar gören ülke olarak nasıl bir yol izleyecekleri konusunda arayışlarını sürdürüyorlar.

Türkiye şartlar ne olursa olsun ABD karşıtı cephede yer alacaktır. AB ise bu süreçte ya ABD karşıtı cephede yer alacak ya da ABD’ye teslim olacak. 

İran’a şart koşulan 12 maddelik yeni anlaşma ise İran’ın egemenliği ve bağımsızlığı ile rejimi hedef almaktadır. 

PKK terör örgütü ve uzantısı PYD/YPG gibi terör örgütlerini silahlandırıp yönlendiren ABD’nin, şimdi doğrudan doğruya İran’ı bir “terörist devlet” olarak ilan etmesi dikkat çeken bir diğer ayrıntıdır.

İran’ın bu konuda yanlışları yok değil, ancak daha fazlasını ABD’nin yaptığını ve terör örgütlerini desteklediği aşikârdır.

İran’ın bu anlaşmayı kabul etmesi asla mümkün değildir. 

Nitekim İran’ı tehdit eden ve yeni anlaşma şartı getiren ABD’ye sert bir tepki gösteren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın içişlerine karışması ve egemenlik haklarına saldırılmasına asla müsaade etmeyeceklerini belirterek “Kendimizi savunacak kuvvete sahibiz” şeklinde reste rest çekmiş oldu.

Freni boşalmış bir kamyon misali yokuş aşağı Ortadoğu’ya yönelen ‘Sarı Şeytan’ Trump, İran’a yönelik tehditleri ise aynı zamanda bir savaş ilanıdır.

Karşılıklı tehditler, restleşmeler ve meydan okuyuşlar bize geleceğin bugünden çok daha tehlikeli gelişmelere gebe olduğunu gösteriyor.

Kısacası; Ortadoğu’da yaşanan olaylar büyük depremin habercisi olan artçı şoklardır. 

Tek çare dünyayı felakete sürükleyen o ‘Sarı Şeytan’dan kurtulmaktır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23