• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

MHP’nin zaferi Bahçeli’nin eseridir

30 Haziran 2018
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

Seçimler bitti, sonuçlar belli oldu fakat seçimlerin etkisi hâlâ devam ediyor.

Çünkü seçimler siyasi dengeleri sarsacak şekilde sürprizlerle sonuçlandı. 

Şimdi herkes ve her siyasi parti bu sonuçlar üzerinden sebepleri araştırıyor. 

Sürpriz yapan partilerin başında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) gelmektedir. 

MHP, kendilerini “Siyaset bilimcisi” olarak tanıtan birileri ile halkın nabzını tutmakta hünerli olduklarını iddia eden ‘anketçiler’iters köye yaptı.

Cumhurbaşkanlığı ile birlikte yapılan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde büyük oy kaybına uğrayacağı iddia edilmişti. 

Ancak MHP, iddiaların aksine seçimde beklenmedik bir başarı elde etti. 

Tartışmalar, iç ve dış müdahaleler ile oluşturulan aleyhteki yıkıcı ve bölücü faaliyetler sonucu belli bir kitlenin ayrılışıyla MHP’ye ağır bir darbe vuruldu.

Ayrılan kesimi yönlendiren şer güçlerin baronları “MHP bitti, bitiyor” naraları ile yıpratma, itibarsızlaştırma amaçlı karalama kampanyaları ile algı operasyonlarının hedefinde ise MHP lideri Sayın Bahçeli vardı. 

Sayın Bahçeli, geleceğe yönelik öngörüleri doğrultusunda cesaret, sabır ve kararlılığıyla tüm bu tahribatları zaman içinde izale ederek MHP’yi toparlamayı başarmıştır.

FETÖ üzerinden emperyalist güç odaklarının ülkemize yönelik 15 Temmuz işgal kalkışması sırasında açık ve net bir tavırla Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ve hükümetin yanında yer alan Sayın Bahçeli, “Önce ülkem ve milletim” diyerek başlattığı bu tavrını “Yenikapı ruhu” adı altında sürdürmesi milletimiz nezdinde büyük takdir toplamıştır. 

Kim ne derse desin, hangi yorumu yaparsa yapsın, bana göre bu başarı Ergenekon’dan çıkışı hatırlatan bir zaferdir. 

Bu zaferin mucidi ise hiç şüphesiz Sayın Bahçeli’dir.

CUMHUR İTTİFAKI DEVAM ETMELİ

‘Cumhur İttifakı’nın adının konması ve hedeflerinin belirlenmesinde büyük payı olan Sayın Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ile yakın işbirliği yapması, Türkiye düşmanlarını üzdü, dostlarını ise sevindirdi. 

15 Temmuz sonrası fırsat buldukça Sayın Bahçeli’yi makamında ziyaret ederek takdir ve tebriklerimi bildirdim. 

Kendisine, “15 Temmuz ihanetine karşı cesaret örneği göstererek geniş halk katmanlarında büyük takdir kazandınız. İlk seçimde bu gerçek kendini gösterecektir” şeklinde bir tespitimi aktarmıştım.

Nitekim seçim sonuçları beni doğruladı ve o siyasi tavır ve birlikteliğin bereketi seçimlerde ortaya çıktı. 

Gelelim bundan sonraki sürece;

Sayısal azlığına rağmen MHP yeni dönemde hem yasamada hem yürütmede kilit parti konumunda olacaktır. 

CHP ve İP başta olmak üzere muhalefet cephesinde ‘Cumhur İttifakı’nın seçim sonrası bozulacağı beklentisi var. 

Ben ise yeni sistemle ülke yönetimini yeniden inşa etme ve ekonomik kalkınma, terörle mücadele ile güçlü bir dış politika için ‘Cumhur İttifakı’nın devam edeceğini, hatta ülke yönetimine de bu uzlaşmanın yansıyacağı kanaatindeyim.

“Devlet yönetmek basiret ister, feraset ister, sabır ve kararlılık ister” gerçeğinden hareket edileceğinden şüphem yoktur.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ve MHP lideri Sayın Bahçeli, devlet ve siyaset adamı olarak bu vasıflara sahipler ve sorumluluklarının bilincindedirler.

Her ikisi de kendi partileri ve kadrolarına hakim liderlerdir. 

İTTİFAK, ÜLKE YÖNETİMİNE YANSITILMALI

MHP, kilit rolünüpazarlık unsuru olarak kullanmayacağını, Meclis Başkanlığı konusunda AK Parti adayını destekleme kararıyla ortaya koymuştur. 

“Kilit partisi olduk, biz ne dersek o olacak” diyen Sefer Aycan’ın MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alınması, ittifakı devam ettirme konusunda MHP’nin kararlılığı ve samimiyetin bir ifadesidir. 

Ancak, ittifakı kalıcı kılmak için bana göre hem siyaseten hem de ‘teknokrat’ kimliğiyle ülkücü kadrolarla MHP yönetimiyle istişareler sonucu bir işbirliğine gidilmelidir. 

Çünkü ekonomik kalkınma, dış politika ile terörle mücadele başta olmak üzere ülkenin içinde bulunduğu sorunların aşılması için ‘Cumhur İttifakı’ için bir şanstır.

Buna halkımızın kahir ekseriyeti inanmaktadır. 

Herkes bilsin ki; şimdiye kadar verilen ve ittifaka dönüşen o şanlı mücadelenin kazanımlarını ne AK Parti ne de MHP’nin heba etme şansı yoktur. 

Ve yine unutulmasın ki; ittifakı bitirecek yanlışlar yapanı; ne Allah, ne tarih ne de bu millet af etmez…

Çünkü bu ittifak milli birliğimiz ve ülkemizin geleceği adına ortaya çıkan tehlikelere karşı oluşmuş. Bu tehlikeler henüz tam anlamıyla ortadan kalkmış değildir. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23