• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

Ekonomik savaşta hedef Erdoğan’dır

26 Mayıs 2018
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

Kendi başına kararlar alabilen,güçlü bir ekonomiye sahip olma yolunda ilerleyişini sürdüren Türkiye’nin önü kesilmeye çalışılıyor. 

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala, Türk ekonomisine yönelik saldırılar, bir plan dahilinde artarak devam etmektedir. 

Kur’da sert dalgalanmalar yaşandı yaşanıyor.

Ancak bu durum Türkiye’deki ekonomik gidişatın sonucu değil, emperyalist güç odaklarınca Türk siyasi hayatını kendi çıkarlarına göre dizayn etmek amacıyla başlatılan bir operasyonun sonucudur.

Sizin anlayacağınız, Türkiye’yi uzun yıllar iliklerine kadar sömüren ‘faiz baronları’ yine devrede.

Faizlerin 4,6 ile bütün zamanların en düşük seviyesine düştüğü Mayıs 2013’te Gezi kalkışmasıyla karşı karşıya kalan Türkiye, yeni yönetim sisteminin ilk kez oylanacağı 24 Haziran seçimleri öncesinde benzer bir saldırıyla karşı karşıyadır.

Ekonomimize yönelik başlatılan saldırıların başını çeken, ‘Faiz lobisi’, Uluslararası Derecelendirme Kuruluşlarını kullanmaktadır. 

Yabancı sermayenin yatırımlarını engellemek amacıyla Uluslararası Derecelendirme Kuruluşları (UDK) art arda verdiği ‘negatif’ puanlamalar ile operasyona destek vermektedirler. 

Hukuk dışı operasyonlardan sonuç alamayan malum şer güçlerin kur’da spekülatif saldırılarının hedefi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır.

Bu girişim güçlü Türkiye istemeyen güç odaklarının sürdürdüğü asimetrik kuşatmanın bir parçasıdır. 

HÜKÜMETİN HAMLELERİ

Türk Lirası karşısında artış gösteren doların küresel ölçüde de benzer bir ivme seyri devam ederken, Türkiye’nin tam seçime giderken finansal-ekonomik dinamikleri bakımından özellikle yabancı banka ve kurumların saldırısı altındadır. 

Türk Lirasındaki değer kaybı bu saldırılardan kaynaklanan spekülatif bir yaklaşımın sonucudur. 

Söz konusu tablo, makro ekonomik göstergelerden bağımsız bir şekilde ilerliyor. Mevcut ekonomik göstergeler bu gerçeği desteklemektedir.

Kur’daki dalgalanmayı fırsat bilen dış mihraklar ile içimizdeki işbirlikçileri “Bankadaki paralara el koyulacak, Türkiye batıyor, Türkiye iflasa sürükleniyor” şeklindeki yalanlarla milletimizi huzursuz eden kampanyaları dikkat çekmektedir.

Egemen güçlerin Türkiye ekonomisini hedef alan operasyonlarına CHP, HDP ve İYİ Parti’nin destekler mahiyetteki siyasi tavırları ise, tek kelimeyle siyasi bir ahlaksızlıktır.

Bunlar kabul etmeseler de dış mihraklarca yönlendirildikleri bir gerçektir.

Nitekim, Türk ekonomisine yönelik saldırıların başlayacağının işaretleri aylar önce verilmişti. 

Erdoğan karşıtlığı ile bilinen Avrupalı ve ABD’li siyasiler ile medya kuruluşları, Türk seçmenini yönlendirebilmek için siyasi baskı ve ekonomiye saldırılarını artırarak sürdürüyor.

Bu saldırılar geçicidir ve beyhude uğraşlardır. 

Onların, Türkiye’nin yıllar sonra Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) yardım istemek zorunda kalabileceği iddiaları ise asla doğru değildir. 

Bütün bu yorum ve saldırıların hedefi seçmen kitlesini etkileyebilmek amacıyla yapılan kara propagandalardır. 

TÜRKİYE EMİN ELLERDE

Bütün bu saldırılar karşısında anında hamleler gerçekleştiren aklı başında bir hükümet ve onun başında, direnişçi bir lider olan Cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan bulunmaktadır.

“Üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun yok” diyerek Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, ilgili ve yetkililere verdiği talimatlar sonucu üst üste hamleler yapıldı ve dolar sadece frenlenmedi, beş liraya dayanan dolar kuru 4,64’e geriledi. 

Ekonomimize saldırılar, seçime kadar aralıksız devam edecektir ancak aynı düzeyde hükümet ve ilgili kurumların hamleleri de sürecektir.

Ancak herkes bilsin ki: 24 Haziran sonrası çok ama çok şey değişecek ve Türkiye başka bir Türkiye olacak.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23