• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

Dinmeyen acı ‘Hocalı Katliamı’

24 Şubat 2018
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

Tarihten bugünü soykırıma dönüşen toplu katliamlar dünyanın farklı bölgelerinde meydana geldi geliyor.

Bazen bireylerin, bazen örgütlerin ve bazen de devletlerin işlediği bir suçtur. 

Suçsuz ve savunmasız insanlara yönelik katliam bir insanlık suçudur.  

Sadist ruhluların sebep olduğu katliam veya soykırım gibi suçları inkâr etmek suç ortaklığıdır. 

Katliamlara ve katliamcılara karşı olmak ise onurlu bir davranış ve insani bir görevdir. 

İnsanların sistematik bir şekilde öldürülmesi, doğup büyüdüğü yerleşim yerlerinden zorla göç ettirilmesi, aç ve susuz bırakılarak ölümlere sebep olunması hatta bir başka gruba karşı nefret ve düşmanlık yaymak gibi eylemler ‘Toplu Katliam ve Soykırım’ çeşitlerindendir. 

Dinsel, mezhepsel veya etnik köken farklılıkları üzerinden işlenen eylemlerde katliam veya soykırım suçları kapsamındadır. 

Soykırım, suçların suçu olarak nitelendirilen bir eylem ve hukuk ihlalidir. 

Ne hazindir ki; gerekli hukuki düzenlemeler yapılmış olmasına rağmen toplu katliamların önü alınamıyor ve caydırıcı cezalar uygulanmıyor veya uygulanamıyor.

Çünkü Uluslararası Toplum hak ve adalet üzerine işletilmediği için siyasi baskı ve kararlar, uluslararası sözleşmeleri ve beynelmilel hukuku engellemektedir. 

Uydurma suçlamalar ve asılsız iddialarla emperyalist dünya Türk milletini karalamaya çalışıyor olsa da çok şükür bizim tarihimizde insanlığa karşı işlenmiş bir suç izi yoktur. 

BİR İNSANLIK FACİASI

Yakın tarihin en büyük katliamlarından biri Rus destekli, Ermenistan Devlet güçlerinin yönlendirdiği Ermeni Çetelerinin Dağlık Karabağ’daki işgali sırasında Hocalı kasabasında yaşanmıştır. 

Ermeni çeteleri işgal ettikleri Hocalı’nın yerli halkı olan Azeri Türk kardeşlerimizi topluca katletmişlerdi. 

Masum ve savunmasız çoğu yaşlı ve kadınlar ile çocuklara insanlık dışı işkenceler yapıldı.  

26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler 613 savunmasız sivili katlettiler.  

Katliamdan 487 kişi ağır yaralı olarak kurtuldu, Ermeni güçleri, bin 275 kişiyi esir aldı, bunların 150’sinden bugüne kadar haber alınamadı.

KASTAMONU UNUTMADI

Kastamonu Üniversitesi ile Azerbaycan Büyükelçiliğinin ortaklaşa düzenlediği ‘Hocalı Katliamını anma Programı’nda Ermeni caniler lanetlenirken Hocalı katliamının kurbanları rahmetle anıldı.

Davetliler arasında ben de vardım. 

Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın tarihte Türklere ve dünyanın farklı bölgelerindeki Müslümanlara yapılan toplu katliam ve soykırımların olduğunu belirterek Hocalı’da yaşananları hatırlatarak,  “Hocalı Soykırımı unutulmamalı ve yeni nesiller her yıl bilgilendirilmelidir” uyarısı gerçekten çok anlamlıdır. 

Azerbaycan Milli Meclisi’nde Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi Üyesi Ganire Paşayeva, ülkemizde çok yakından tanınan bir siyasetçi ve aynı zamanda bölge ve dünya siyasetini hakkında bilgi birikimi olan bir entelektüel hanımefendi.

O, “Tek millet iki devlet” anlayışıyla hareket ederek Azerbaycan’ın olduğu kadar Türkiye ve Türk dünyasının yılmaz bir savunucusudur.

Üyesi olduğu Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesinin yanında katıldığı tüm uluslararası platformlarda fırsatı iyi değerlendirerek Hocalı katliamını, Azerbaycan ve Türkiye aleyhindeki karalama kampanyalarını kınamaktadır.

Hocalı Katliamı (Soykırımı)nı anlatırken nasıl duygulandığına bir kere daha şahit oldum.        

“Dünyanın gözlerini kapadığı bu katliamın acısı halen yüreklerimizde tazedir. Hocalı’da soykırıma uğrayan insanlar aslında Türk ve Müslüman olmanın bedelini ödedi” şeklindeki sözleri her şeyi özetliyordu.

…..Hocalı toplu katliamların soykırımına dönüştüğü yerdir.

İçimizde dinmeyen acının adı olan ‘Hocalı Katliamını’ asla unutmadık, unutmayacağız ve de unutturmayacağız.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23