• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

Başkan Erdoğan, konuşmaları, çağrıları ve uyarılarıyla örnek bir lider

29 Eylül 2018
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

Kimi liderler ülkesinin ekonomik, siyasi ve askeri üstünlüğünü insafsızca kullanarak dünya siyasetine saldırı, baskı ve işgallerle yön verdiler veriyorlar. 

Tarihte örnekleri pek çoktur.

Ancak, insani değerler, haklar ve özgürlükler üzerinden o zalimlerin zulmünü kınayan ve karşı duruşuyla meydan koyan liderlerde olmuştur ve halen de vardır.

Hak ve özgürlük savunucusu topluluklar, onları ve onların ufkunu açan entelektüel bilim adamlarını her zaman hatırlar. 

Tarih sayfalarına altın harflerle isimleri yazdırmış bu öncülerin şanlı mücadeleleri tarih boyu nesilden nesile anlatımlarla hem hatırlanmışlar hem de adları günümüze kadar yaşatılmıştır.

Onlar tarihin unutulmaz kahramanlarıdır. 

Çünkü onlar; her türlü durum ve koşulda insanlık değerlerinden kopmamak adına, yaşamın bütün sıkıntılarını göğüsleyip sabreden oldukları gibi korkularla arkadaş olmayıp toplumları arkalarından sürükleyerek direniş ruhuna önderlik etmişlerdir.

İnsanlık adına inandıkları değerlere bağlı, özgürlük sevdası onurlu ve şerefli mücadele adamları olarak tarihteki yerlerini almışlardır.

Kısacası dünya liderleri, entelektüeller ile bilim adamları arasında birbirinden derin farklılıkları yeni nesil, siyasilere ile entelektüel kesime örnek teşkil edecek çok önemli bir kazanımdır.

Bu hatırlatma ile yetinip günümüze dönelim.

O VE ONUN MÜCADELESİ

Bugün o kahramanlar yok ancak onların yolunu takip eden günümüz öncülerinden biri de Başkan R. Tayyip Erdoğan’dır.

O, kendinden önceki direniş öncüleri gibi içinde yaşadığımız dünya ile ve var olan sistemlerle barışık değildir.

Çünkü bu sistemlerin tümü, ne insana ne de topluma hayrı olmayacağına, bilakis, her türlü vahşetin, terörün, haksızlığın, katlin, kısaca insanlık onuruna ters düşen binlerce sorunun kaynağı olmaya devam etmesinden rahatsızdır. 

O, emperyalist sömürü düzenini güç odakları tarafından çaresiz bırakan, boyun büktüren ve baskılar ile sindiren, tüm sistemlere itiraz ediyor.

O, mevcut durumu kabullenemediği için toplum ve insanlık karşısında uyanış ve diriliş adına kendini sorumlu hissediyor ve her fırsata eleştirilerini sıralıyor.

Barışı, huzuru, emin ve güvenilir olmayı, esenliği, paylaşımı, birbirine arka çıkmayı, insan olmayı, insanı insan yapan bütün evrensel ilkelere sahip çıkan bir toplumu hayal ediyor ve onun inşasına katkı için var gücüyle mücadelesine devam ediyor.

İnsana ve onun varoluşuna uygun bir hayat nizamı için üzerine düşeni yaparak suretiyle Allah’ın rızasını kazanmayı hedefliyor.

O, sadece emperyalist peronlarına değil, aynı zamanda onları gücüne teslim olmuş İslam dünyasındaki işbirlikçi diktatörlere ve Allah ile din adına toplumları köleleştiren, böylece gerçeğin üstünü örterek hakikatlerin anlaşılmasını engelleyen, bu tavırlarıyla vahye, Kur’an’a hakaret eden din bezirgânlarına da karşı mücadelesini aynı ölçüde sürdürmekte olduğuna şahit oluyoruz.

O, inanmış samimi bir Müslüman olarak her türlü haksızlığa karşı çıktığı gibi hangi ırk ve dine mensup olursa olsun “beni yaratan Allah, onları da yarattı” diyerek hiçbir ayırım yapmadan mazlum halkları ve savunmasızları sahiplenmektedir.

ONU DİNLERKEN

Başkan Erdoğan’ın BM Genel Kurulundaki konuşmasını dinlerken; 

Çöl Aslanıolarak anılan Ömer Muhtar’ı, Balkanlar’ın Fatihi Aliya İzzetbegoviç’i, Kafkas Kartalı Şeyh Şamil’in naibi General Cevher Dudayev’i, ırkçılığa karşı mücadelenin örnek öncülerinden Nelson Mandela ve Malcom X’i, pasif direniş hareketinin öncüsü ve Hindistan Bağımsızlık Hareketi’nin siyasi ve ruhani lideri Mahatma Gandi ile Filistin’in manevi öncüsü Şeyh Ahmet Yasin’in çile dolu hayatları ile zulme karşı mazlumları koruyan şanlı mücadelesi ayrıca ABD’de siyahların özgürlük mücadelesinde sembol olmuş, Martin Luther King’in “Bir hayalim var” konuşmasını hatırlar oldum.

O, konuşmaları, itirazları, sorgulamaları, uyarı ve çağrılarıyla, insanlığa büyük hizmetlerde bulunmuş o değerli şahsiyetler gibi özgürlük mücadelesine yön verme uğruna ömrünü adamış bir lider olduğuna artık sadece biz sevenleri değil sevmeyenleri de şahit.

Mücadele zaman ve şartlara göre değişir. Unutulması ki; insanlığın huzur ve güveni için zalimlere karşı mazlumu korumak için düşmanla sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de mücadele etmiş olmak bir mücadele metodudur. 

Geçmişteki tüm öncüler de zamanın şartlarına göre mücadele metotlarını geliştirmişti. Onların başlattığı onurlu direniş kavgasını bugün Başkan Erdoğan günün şartlarına göre sürdürmektedir. 

Bana göre; Başkan Erdoğan, milli ve manevi değerlerimizden beslenen medeniyet tasavvurumuzu sürdürmekte olduğu mücadelesiyle dünya siyaset sahnesine taşıyan bir ilmi siyaset izlemektedir.

Kısacası Başkan Erdoğan, konuşmaları, çağrıları ve uyarılarıyla dünya siyasi tarihine insanlık adına yön veren bir liderdir.

Dualarımız, inandığımız değerleri yeniden ihya etme adına yola çıkan Başkan Erdoğan’a ve yol arkadaşlarının başarısı içindir. 

Allah zaferler ihsan etsin… 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23