• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Boykot Vicdan ve Ahlak Meselesidir

16 Ocak 2025
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Boykot Vicdan ve Ahlak Meselesidir

HÜSEYİN ÖZTÜRK

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bir önceki kabine toplantısı sonrası fahiş fiyatlara karşı boykot çağrısında bulunmuştu.

Boykot bir vicdan ve ahlak meselesidir. Vicdan ve ahlak yoksulları meseleye başka gözle baktılar ve muhalefet malzemesi olarak kullandılar, kullanmaktalar. Vah zavallılar!

Fahiş fiyatlara karşı boykot, her şeyden önce hem satın alanın hem üretenin emeğine saygı duymak ve sahip çıkmaktır.

Vicdan ve ahlak sahipleri pek âlâ bilmektedir ki, üretenlerin haklarını gasp edip, fahiş fiyatlarla halka zulmedenlere karşı boykot en haysiyetli işlerden birisidir.

Sıkça dile getirilen bir söz vardır. Gerçi çok söyleyince faydası kalmıyor ama bir daha hatırlatalım. “Ahlakın olmadığı yerde devletin masrafı çok olur” derler.

Evet, tam tamına bunu yaşıyoruz. Ahlaksızlarla mücadele etmek, terör örgütleriyle mücadele etmekten daha zordur.

Terör örgütlerine karşı pek çok önlem alınabiliyor ama bu ahlaksızlara karşı hangi önlem alınırsa alınsın, bir açık kapı bulup giriyorlar.

İşin tuhafı, cezalara da aldırış edilmiyor. Hangi cezayı yerse yesinler fark etmiyor. Çünkü kasalarını ve keselerini milletin kursağından çaldıklarıyla dolduruyorlar.

Emek zalimliğini, hırsızlığını, nefret ve intikam aracı haline getirenlerin sonunun asla iyiliklerle bittiği görülmemiştir.

Bütün bunların dışında esas bir başka hususu daha paylaşmalı. Bu ahlaksızlarla en çok mücadele etmek zorunda kalan isim ise mükemmel bir ahlak abidesidir.

Kim olduğunu tahmin etmeyenlere söyleyelim. Ticaret Bakanımız Ömer Bolat. Öyle bir ahlak ve vicdan sahibi ki, hani ahlaklı insanlar derecelerine göre sıralansa, Sayın Bolat ilk ona girer. Böylesine edepli, hayâlı, vicdanlı bir insandır.

Rabbim güç, kuvvet ve “emin olan ve bilinen” çalışma arkadaşları nasip etsin. Hem dünyalık hem ahiretlik böyle bir imtihan vermek kolay değil.

Sayın bakanın çalışmalarını izliyorsunuzdur. Bütün hücreleriyle tam bir vatan, devlet, millet insanı. Yaklaşık 35 yıldır kendisini yakından takip ederim. Ahlaki değerlerden, hak ve hukuktan zerre taviz verdiğini görmedim.

Ülkemizdeki sadece vicdan ve ahlak sahibi kimseler bile Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Ömer Bolat adına boykot çağrısına uysalar, inanın çok şey değişir.

Fitnecilerin münafıklıklarını azdırmamak için şunu da söyleyelim.

- “Neden sadece iki isim zikrediliyor, hükümet üyeleri ve başka isimler anılmıyor” diye şeytanlarını mutlu edip, mutlu olmasınlar.

Ezcümle:

Bir kimse hangi ekonomik seviyede olursa olsun, eğer kendi emeğini arsızlara, hırsızlara çaldırıyor ve onların soygunlarına razı oluyorsa, fahiş fiyatlara razı olarak başkalarının haklarına giriyor demektir. Bu bir amentü zaafıdır.

Boykot çağrısına umursamaz davranmak kişilerin karakterine kalmıştır. Lakin şahsi çıkar yahut siyasi ayrılık sebebiyle uymamak, insani ve vicdani değildir.

Fahiş fiyatlara sessizlik zillettir. Zillet haysiyetin düşmanıdır

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Okur

1.liste yayınlasınlar fa kiki hangi firmayı boykot edelim.

Boykot kültür meselesidir

Alışveriş kültürü bizde kıttır, sorgulama zayıftır, adam sende, boş ver, vb.sığınmalar sorguyu yıkar, 10 ay biber, badılcan fasulye kabak hıyar yiyen orta halli halk özentide, pazarda o ları almaya saldırıyır, iki ay da kiş mahsulu yeyim diyemiyor, işte bu üst seviye özentisidir, bu da kültür meselesidir, bir hafta yumurta almayalım bir organize olunamıyor, agustota 50 tlye alınan yumurta şu ana kadar 100 tl idi bu hafta 120,125 oldu, bakuyon kimse almıyom deyip dönnüyor, kuzu kuzu alıyor, ömer hoca en büyük şans tic bakanı olarak ama kontrol sistemi yanlış, zaten o sistemle üç senedir sonuç alınamadı ki ömer kardeşimiz de aynı söngüyü devam ettiriyor. Boykot kültür ve dahi birlik meselesidir, o da bizde kıttır.vesselam
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23