• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Av. Yaşar Baş
Av. Yaşar Baş
TÜM YAZILARI

Terim’in sözünün fiyatı nedir acaba?

15 Ocak 2021
A


Av. Yaşar Baş İletişim: [email protected]

Doğru soru belki de şu. Terim’i Galatasaray’a bağlayan sözü müdür yoksa sözleşmesi mi?

Sözleşmenin bedeli ne kadar mesela? Milli Takım’da da, Galatasaray’da da, herhangi bir gün bedelini tahsil etmediği en küçük bir hizmeti var mı?

Ortaya çıkıp, maaşlı çalışanı olduğu bir kulübün yöneticilerine, yani kendisine maaşını ödeyenlere karşı yaptıkları ile Sumudica’nın yaptıkları arasında zerre fark mı var?

Aslında Sumudica’nın yaptıkları ile Terim’in yaptıkları arasında şöyle bir fark var. Terim’in takımının takım değeri, Sumudica’nın takımının takım değeri arasında da, Terim’in aldığı maaş ile Sumudica’nın aldığı maaş arasında da yaklaşık dört kat fark var. Ve de son haftaya kadar Sumudica’nın takımının topladığı puan, Terim’in takımının topladığı puandan daha fazlaydı.

Terim’in Galatasaray ve Milli Takımlarda görev yaptığı dönemlere bakın. Yönetimin yüksek performans gösteremediği zamanlarda, Terim’in bu takımın toparlanması için zerre katkı yaptığını gördünüz mü?

Galatasaray takımı hiç teknik direktörü olmadığı halde bile şampiyon olduğu zaman oldu. Galatasaray gibi bir takımı şampiyon yapmak için beceriye mi gerek var?

Galatasaray takımının bugünkü kadrosu ile puan kaybetmeden lig lideri olması gerekmiyor mu? Türkiye’de Galatasaray’ın takım kalitesinde başka takım var mı?

Türkiye’nin en kaliteli takımını, böyle istikrarsız bir lig ortamında en sevimsiz futbol takımı haline getirip de başkalarını suçlayıp bu işten sıyrılmayı planlıyorsa hiç kusura bakmasın.

Fatih Terim’in davranışı ile Sumudica’nın davranışı arasında zerre fark yok ama Galatasaray yönetimi ile Gaziantep FK yönetimi arasında fark var.

Gaziantep FK yönetim kurulu, maaşını ödedikleri personellerinin kendilerini ezmesine izin vermedi, Galatasaray yönetimi maaş verdikleri personellerinin altında ezildi kaldı.

Bu yönetim Galatasaray gibi bir camiayı temsil rolünü zedelemişti ama Fatih Terim’in testinin altında kalarak rolünü tamamen sıfırladı.

Bu yönetim artık hiç kimseden saygı bekleyemez. Daha önce Falcao konusunda yazmıştım. Hayatında bir kez bile gol kralı olmayan bir oyuncunun altında Galatasaray’ı paspas ettiler. Şimdi sadece bir çalışan olan Fatih Terim’e koskoca Galatasaray külübünün itibarını ezdiriyorlar.

Kulübün kaynaklarını, birçok kulübün yıllık toplam harcama limitinden daha fazla parayı başarısız forvet transferleri ile ziyan ettiler. 

Bu yönetim eninde sonunda kulübe verdikleri zararın yargıda hesabını verecektir.

Bir kulübün, özellikle de Galatasaray gibi bir kulübün sportif başarılar kadar ayakta tutması gereken sportif değerler var. Hatta sportif başarılar ile sportif değerler arasında bir tercih yapması gerektiğinde de tercihini sportif değerlerden yana kullanması gerekir.

Bir kulübün oyuncusunun veya bir çalışanı olan teknik direktörünün altında kalarak büyük kulüp olması veya büyük bir kulüp olarak kalması mümkün değildir.

Galatasaray gibi bir kulüp, koltuk ve cüzdanı kulüp değerlerinin önüne geçirerek yönetilemez. 

Yönetim farkında olmayabilir ama Galatasaray Kulübü, bir çalışanı tarafından ezilecek bir kulüp de değildir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hasan

Bütün Galatasaraylıların hissiyatına tercüman olmuşsun kardeşim.Tamamiyle doğru bir yazı.Tebrik ediyorum

Taraftar

Fatih Terim kadar yüksek ücretlerle gereksiz transfer yaptıran başka bir teknik direktör var mı bilmiyorum. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23