• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Av. Yaşar Baş
Av. Yaşar Baş
TÜM YAZILARI

Recep Tayyip Erdoğan’a oy verip milletvekillerine oy vermemek

21 Mayıs 2018
A


Av. Yaşar Baş İletişim: [email protected]

Bu çok büyük bir yanlış olur. Yeni anayasal düzende yürütme yasamadan bağımsız ama yürütmenin arkasındaki parlamento desteği kaybolunca ortaya çıkacak kaos ağır bedellere mal olur.

Elbette uzun iktidar dönemleri her birimiz için itiraz edilecek konuları biriktiriyor.

İtiraz edilecek konuları kendi içimizde siyasetin kendi mekanizmaları dahilinde çözmekten vazgeçip vereceğimiz duygusal kararlar hiç tahmin etmeyeceğiniz sonuçlara neden olur.

Bir 7 Haziran yaşadık. 7 Haziran’da oy vermeyenlerin kendileri açısından mantıklı gerekçeleri vardı. Ancak küçük bir duygusallığın ne kadar vahim sonuçlara neden olabileceğini yakinen gördük yaşadık.

Her birimizin dolayısıyla benim de doğru bulmadığım hususlar var.

Yeniden aday gösterilmesinin kesinlikle uygun olmadığını düşündüğüm kimseler de var. Ama armudun sapına ve üzümün çöpüne bakılacak zaman değil.

Konu seçimde önümüze gelen milletvekili adayı olsa emin olun oy vermeyeceğimiz birçok aday olabilir. 

Ama konu milletvekili adayı olarak gösterilenler değil. Gereksiz yere milletin ve memleketin başına iş açılmış olur.

Karşımızda siyasi meşruiyet derdi olmayan tek hedefi Recep Tayyip Erdoğan’ı indirip Ak Parti iktidarları dönemlerinin tüm kazanımlarını yerle bir etmeye ahdetmiş azgın bir topluluk var.

Bu memleketin bir tek sorunu gündemlerinde yok. Millet ve Tayyip Erdoğan düşmanlığı ve koltuk hesabı dışında ortak noktaları da yok.

Bunlar madem müttefik, Türkiye’nin gelecek vizyonu konusunda ortak fikirleri olsa aynı Cumhurbaşkanı adayı etrafında neden birleşmiyorlar. Bir ittifakın üç adayı olur mu? 

Türkiye düşmanlığında birleşiyorlar ama kesinlikle koltuklarından vazgeçebilecek kişiliğe de sahip değiller.

Bunlar bırakın Cumhurbaşkanı olmayı ilkokula sınıf başkanı bile olamazlar. Düşünün.15 ilkokul öğrencisini bir sınıftan alıp bir başka sınıfa geçirselerdi, öğrenciler depresyona girerdi. Açıkladıkları siyasi hedefleri birbiriyle taban tabana zıt bir partiden 15 milletvekili bir başka partiye taşınıyor da ilkokul çocuklarının göstereceği bir tepki bile göremiyoruz.

Siyaset öncelikle bir temsil şuuru gerektirir. Oy aldığınız seçmenin iradesi siyasetçinin namusudur. Kendisine oy veren seçmene göstermesi gereken sadakati gösteremeyenlerin ülkesine ve milletine sadakat göstermesi mümkün mü?

İtirazlarımız ve kırgınlıklarımız olabilir. Ama şimdi zalimleri sevindirme mazlumların boynunu bükme zamanı değil.

Dünyanın her yerinde haksızlığa uğramış kim varsa onların umudunu tazeleyecek ve yüzünü güldürecek bir sorumluluk duygusuyla hareket etme zamanındayız.

Hainler için son durak olan bu seçimde küçük hesaplar yapmanın zamanı değil.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23