• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Av. Yaşar Baş
Av. Yaşar Baş
TÜM YAZILARI

Lucescu istifa etmeli

19 Kasım 2018
A


Av. Yaşar Baş İletişim: [email protected]

Eskilerin tabiri ile hiç lamı cimi yok. Bu tabloyu açıklatacak ne bir söz ne de bir mazeret var. Lucescu mutlaka istifa etmeli. 

İlginç bir milletiz. Milli Takımın küme düşmesine tanıklık ettik. Bir şey olmamış gibi yolumuza devam ediyoruz. 

Hadi biz tahammül ediyoruz da Türkiye gibi bir ülkenin futbol milli takımını bu hale getirenlere bakıyoruz. Onlar da hiçbir şey olmamış gibi davranıyor.

İnsan bir nebze de olsa sorumluluk hisseder değil mi? 

Spor bu. Her türlü sonuca açık. Buna eyvallah. Ama en azından izleyenlere umut veren bir mücadele olur da her türlü sonucu saygı ile karşılarız.

Ne yaptığını bilmeyen bir milli takım var. Hiç kimsenin bu işin sonucunun nereye varacağı konusunda sağlıklı bir fikri yok. 

Türkiye gibi büyük bir ülkeye asla yakışmayacak tablo var ortada. Hiçbirimiz bir sihirli değnek etkisi beklemiyoruz. Ancak başarının kaç tane kriteri varsa bir tekinde bile iyileşme belirtisi yoksa insan nasıl umutlu olabilir ki?

Bu yüz kızartıcı tabloya rağmen ortaya bir istifa çıkmasını bekleyen var mı? Yok. 

Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu bilmiyor mu bu tablonun istifayı gerektirdiğini? Çok da iyi biliyordur. Ancak asla istifa etmez. Etmez çünkü elinde kapı gibi sözleşmesi vardır. Şu anda en çok istediği şey de kovulmadır. Devam etse her maçta neler yaşayacağını hangi protestoların yapılacağını çok iyi biliyordur. Kendisi istifa etse, sözleşmeden doğan tazminattan vazgeçmiş olacak. Başarılı olsaydı her maçta ayrı bir stres yaşayacaktı.

Yönettiğin takımı küme düşür. Hiçbir şey olmamış gibi davran. Sözleşmeyi feshettirirse parayı alacak tabii ki.

Zamanında bu kadar ağır başarısızlığa bir maliyet yüklemeyen yöneticilerin ağır vebali var. Küme düşürülen bir takımın teknik direktörünün sözleşmesini feshetmek için ayrıca tazminat ödemeyi gerektiren sözleşmenin altına imza atanların hukuki sorumluluğu olmalı.

Sadece milli takımda değil, kulüp takımlarında da takıma hiçbir katkı sağlamayan hatta bazıları takımına ihanet eden oyuncu ve teknik direktörlerin sözleşmesini feshetmek için büyük tazminatlar ödenmesi gerekiyor.

Hâlbuki sözleşmeler daha başında adam gibi yapılsa bu sıkıntıların hiçbiri olmaz.

Ayrıca sözleşme feshetmek için tazminat ödemek zorunda kalınması halinde, ağır başarısızlıkta yeterli müeyyide uygulanmasını güvence altına almayan sözleşmeyi imzalayana bir sorumluluk getirmek gerekiyor. 

Bu kadar başarısızlığa rağmen her şeyi yeni baştan ele almayı artık akıl etmek gerekiyor. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23