• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Av. Yaşar Baş
Av. Yaşar Baş
TÜM YAZILARI

Devletten alacaklı olanlara bir yöntem bulmak lazım

14 Aralık 2018
A


Av. Yaşar Baş İletişim: [email protected]

Küresel saldırı ekonominin bütün katmanlarını salladı ama bir krize dönüşmeden toparlanıyoruz. Sarsıntının bütün etkilerinden hemen sıyrılmak elbette mümkün değil. Ancak işlerin normal seviyesine dönmeye başlaması yaraların sarılması için uygun bir zemin oluşturur.

Maliye ve Hazine Bakanımız Berat Albayrak’ın kararlı duruşu ve saldırının tavan yaptığı zamanlarda gösterdiği dirayet erken toparlanmanın en önemli dayanağı oldu.

Türkiye’nin kriz dönemlerinde siyasetçilerin duvar arkasına sığındıklarına, bakanların müstemleke valisi gibi ABD’den yalvar yakar çağrıldığı dönemleri unutmadık. 

Bu kez küresel saldırının önüne ailesinden birini çıkaran büyük bir siyasi liderliğe, küresel çıkar odaklarının önüne çıkan Bakan Berat Albayrak’ın saldırının önünde dimdik duruşuna tanıklık ediyoruz.

Dünyanın başka hiçbir yerinde bu kadar büyük bir saldırı karşısında bu kadar yüksek bir dayanıklılık gösteren başka bir tek örnek gösteremezsiniz.

Türkiye son beş yılda siyasi, hukuki, askeri, sosyal, dini içerikli büyük saldırıların hedefi oldu. Son saldırı ekonomiye yapıldı.

Test merkezlerindeki simülatörlerde değil gerçek koşullarda en ağır teste tabi tutulduk ve elhamdulillah alnımızın akıyla dimdik ayaktayız.

Bu kadar ağır saldırıların açtığı yaralar elbette var. Ama şartlar normale dönünce bünye kendisindeki hasarları tamir etmeye başlar. Hatta başladı bile.

Ama yaralardaki iyileşmenin hızlanması için destek tedavilerinin çok ciddi katkısı olur.

Maliye ve Hazine Bakanınız Berat Albayrak’ın liderliğinde ekonomi yönetimimizin açıkladığı çok sayıda destek paketi var. Her birinin başka katkısı olacaktır. 

Önemli hususlardan biri de devletten alacaklı olanların durumu.

Devletten alacağı olanların alacakları devlet kurumlarına olan borçlarına mahsup edilebilmeli. Çünkü devletin bir kurumundan alacağını tahsil edemeyen birine devletin bir başka kurumu alacak takibi yapmamalı. 

Ayrıca devletten alacağı olanların alacaklarını ödemek yerine hazine borç senedi ihraç etmek yerine, kabul etmeleri halinde alacak yerine hazine borç senedi ile de ödeme yapılabilir.

Devletin borcunu hazine borç senedine bağlaması halinde, alacaklı olanlar en azından alacaklarını teminat göstererek kredi kullanma şansına sahip olur.

Uzmanları tarafından başka birçok yöntem de geliştirilebilir

Devletin harekete geçip, devletten alacaklı olanların alacaklarını likit yani kullanılabilir hale getirecek adımları atmasında fayda var.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23