• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Av. Yaşar Baş
Av. Yaşar Baş
TÜM YAZILARI

Bu mu yeni Fenerbahçe! 

27 Ağustos 2018
A


Av. Yaşar Baş İletişim: [email protected]

İlk üç haftalık performansa bakılırsa Fenerbahçe geçen yılı mumla arar.

Sadece sonuçlar değil yönetim biçimi ve oyuna bakış da son derece sorunlu. 

Kadroda geçen yıldan kalanlar öyle ya da böyle atakta duruyor.

Yeni oyuncular arasında Fenerbahçe takımına katkı yapma potansiyeli olanı henüz görmedik.

Slimani yetenekleri çok sınırlı bir forvet. Son vuruşlardaki acemiliği ile alt liglerde oynaması bile çok zor. Yeni geldiği takımda bir adaptasyon dönemine ihtiyaç var mı? Bu haliyle yok. Çünkü oynadığı maçlarda gördük ki yetenekleri çok sınırlı. Bir santraforda bulunması gereken en temel formasyon olan vuruş becerisi amatör ligler düzeyinde.

Adaptasyon takım oyununa uyum için yani pozisyon paylaşımları için gerekir. Slimani oynadığı maçlarda maç başına ortalama beş pozisyona girdi. Yani takımla uyum sorunu yok. Koşma mesafelerine bakınca bir kondisyon sorunu da olmadığı anlaşılıyor. Geriye ne kalıyor. Beceri yani yetenek. Orada da alt liglerin de gerisinde bir profil çıkıyor karşımıza. 

Bakın şunu net ve iddialı bir şekilde söylüyorum. Fenerbahçe geçen yıl U21 takımında oynayan Boris Rapaic’le maçlara çıksaydı bugün en az ekstra beş gol atmış olurdu. Geçen yıl Boris müthiş bir yüzdeyle oynanıştı. Ortalama girdiği pozisyonların yüzde doksanını gol yaptı. Golcülük böyle bir şeydir. Beceriniz ya vardır ya da yoktur. Bir golcü gol de kaçırabilir. Ama Fenerbahçe gibi bir takımın golcüsü girdiği pozisyonda topa vurur iteklemez. Üst üste en az on beş pozisyona giren bir golcü gol atmayı bırakın bir tek net vuruş yapamıyorsa Fenerbahçe takımının oyuncusu olamaz.

Alt yapıdan Eljif Elmas ve Samet Karakoç’u A takım kadrosuna aldılar. Oysa geçen yıl U21 maçlarını izleyen herkes çok iyi biliyor ki Boris Rapaic o takımın tek yıldızıydı. Ve bu yıl A takım kadrosunda oynayacak formasyona da istatistiklere de sahipti. Bunun yerine önce Slimaniyi aldılar şimdi de Frey’i. Yeni alınanların örneğin Fernandao’dan ne fazlası var ki? Veya Eljif ile Barış, Valbuena’dan daha iyi oyuncular mı?

Ali Koç büyük iddialarla geldi. Ama takımın oyun kapasitesi hâlâ eski oyuncularla sınırlı. Ekonomik kapasitesi de geçen yılın oyuncularının satışından elde edilen bütçe ile sınırlı kalıyor.

Takıma yeni getirilen sportif direktör ve oyuncular alt ligler düzeyinde.

Gönderin Eljif’i veya Barış’ı veya Slimani’yi alt ligde şampiyonluğa oynayan bir takımın ilk 11’inde kendilerine yer bulabiliyorlar mı bir bakın bakalım.

Üç haftada iki mağlubiyet ve ite kaka bir galibiyet var. Ligde atılan sadece iki gol var ve o golleri atan Guliano ve Joseph de satılmış yani şu anda takımda yoklar.

Takıma yeni alınan Frey, Reyes ve Fabian gibi oyuncular da bu ligin seviyesinin çok altında.

Takımın oyun seviyesi zaten çok düşük. Üst üste mağlubiyetler ile takımın özgüveni de kaybolmaya başlamıştır.

Bu hafta Kayserispor ile oynayacaklar. Kayserispor ilk üç maçında gol yemedi. Fenerbahçe takımında ise bu yıl gol atan oyuncu yok ve gol yemedikleri maç da yok. Hiç kimse bu maçın hangi sonuçlara açık olduğunu öngöremez. Bir maç daha hem de kendi sahalarında kaybederlerse kusura bakmasınlar iş şampiyonluktan başka taraflara doğru gider.

Bu gidişi kısa zamanda değiştirecek adımlar atmazlarsa, Şampiyonlar ligi şampiyonluğu vaadi ile yaşanan değişimin ardından Fenerbahçe tarihinde ilk defa küme düşme tartışılmaya başlar benden hatırlatması.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23