• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Av. Yaşar Baş
Av. Yaşar Baş
TÜM YAZILARI

Bir ahlaksıza cevap vermek

06 Mart 2020
A


Av. Yaşar Baş İletişim: [email protected]

CHP Grup Başkan Vekilinin sözlerini duyup da buna siyaset diyebilen bir kişi var mı?

Peki, bu kenar mahalle ağzına şaşıran var mı? İlk defa mı tanık oluyoruz bu ahlaksızlıklara?

Bir kaç belediye kazanmanın bunları getirdiği azgınlığın duruma bir bakın da, Allah korusun bunların desteklediği herhangi birinin Cumhurbaşkanı olduğu zamandaki Türkiye’nin halini bir düşünün.

Kanun, nizam, ahlak ve nezaket kavramlarının bunlar için ifade ettiği değeri anlamak için fazla araştırma yapmaya gerek yok.

Bunların yönettiği bir ilçe belediyesine bile sığdırmayı başardıkları yolsuzlukları, namussuzlukları ve ahlaksızlıkları yan yana veya alt alta sıralayın, sonra da tablonun karşısına geçip bir bakın.

Türkiye’nin yarısından fazlasının oyunu almış, arkasında parlamento çoğunluğu bulunan Cumhurbaşkanına bu ahlaksızlığı yapanların yönettikleri bir Türkiye’de benim gibi sıradan bir vatandaşın maruz kalabileceklerini hesap edin.

Aslında hesap da ortada. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtulan Ekrem’in, kendisi gibi seçilmiş İBB Meclis üyesine karşı kullandığı kenar mahalle ağzını görmediniz mi?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtulan Mansur’un, kendi partisinde milletvekilliği yapmış, kız kardeşi kendi partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan Sinan Aygün’e yaptıklarını izlemediniz mi?

Yalova Belediyesindeki yolsuzluk ve ahlaksızlıkların vardığı noktayı görmüyor musunuz?

Bir önceki seçimde Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce’nin maruz kaldığı muamele gözümüzün önünde değil mi?

İl kongrelerine delege katılımı yarısından aşağıya düşmüş, kendi delegelerinin bile ümidini kestiği, kurtulma ümidi tükenmiş siyasal şizofreni düzeninden söz ediyoruz.

Bunlara anlatılacak hiçbir şey yok. Anlatılacak çok şey var da bunların anlayacağı yok.

Daha önce ifade ettim. Ak Partinin sözcüleri Ak Partiye oy verenlerin aklından geçen ama söyleme fırsatı bulamadıklarını söylemeliler. Siyasal iradeye sadakat bunu gerektirir.

Bana sorarsanız da AK Partiye oy vermiş bir seçmen olarak benim gönlünden geçenlere en yalın sözleri İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı söylüyor.

İlmi analizler, nazik cümleler bunların idrak düzeyine uygun cümleler değil. Bunlara bir şey anlatarak kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağını düşünenler hiç kusura bakmasın ama hem boşuna uğraşıyorlar, hem de bu terbiyesizliği duyup da sesini bu müptezellere ulaştıramayan seçmenlerini umutsuzluğa sürüklüyorlar,

Benim oy verdiğim, yani benim irademi temsil eden Cumhurbaşkanına karşı kullanılan ahlaksız sözler aynen bana söylenmiş sözlerdir.

Bu müptezeller bir milletin iradesini, bir ümmetin izzetini temsil eden Cumhurbaşkanımıza bunları söylerken, milyonlarca insanın hayatını ve onurunu katleden bir katilin ve terör örgütlerinin önünde diz çöküyorlar.

Yani bu ahlaksızlığa maruz kalan benim. Ben de siyasal iradenin tek kişilik bileşeni olarak bu ahlaksızlığı aynen iade etmek istiyorum. Beni temsil edenlerin, benim hissiyatımın sözcüsü olmasını bekliyorum.

Gerilim tırmanırmış da bilmem neler. Durduk yere gerilim olmasını hiç kimse istemez. Ama bir müptezel gerilimi tırmandırmak için yırtınıyor ise hak ettiği cevabı almazsa gerilim düşmez tırmanır.

Hiçbir tereddüt göstermeden. Her türlü ahlaksızlık, namussuzluk ve yolsuzluk konusunda cesaretle gerekli cevap verilmeli ve hukuk yolu işletilmeli.

Başka türlü bu gerilim bitmez. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Canturk

o ahlaksiz hangi ahlaksiza cvp vermisti ben unutmusum 

fatih can

keşke kötü sözleri kimse kimseye söylemese. Aynı o hakaretamiz sözleri sayın erdoğan kılıçtaroğlu için kullandı. Kötü sözü kimse kimseye söylemesin. Kötü söz kötü sözü çeker. Siz hakaret ederseniz karşı da size hakaret eder. chp li de kullansa doğru değil ak partili de kullansa doğru değil. Bize düşen iki yanlışı da görüp uyarmak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23