• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Av. Yaşar Baş
Av. Yaşar Baş
TÜM YAZILARI

Beyoğlu seçimleri

25 Ocak 2019
A


Av. Yaşar Baş İletişim: [email protected]

Beyoğlu Türkiye’nin özetidir. Hoşgörünün de mücadele azminin de ilham kaynağıdır. Medeniyet değerlerimizin sembolüdür. Türkiye’nin sinir uçlarının bağlanma noktasıdır. 

Beyoğlu bir bilinç, bir kültür, bir hayat ve bir bakış açısıdır.

Tarihiyle ve bugünüyle farklı hayat biçimlerine açılan kapıdır  Beyoğlu.

Beyoğlu sahip olduğu tarihsel birikime sahip çıkan belediyeciliğin de sembolüdür.

Ahmet Misbah Demircan 15 yıldan bu yana kesintisiz Beyoğlu belediye başkanı. Ak Parti nin üç dönem kuralı nedeniyle belediye başkanlığına yeniden aday değil.

İnsanların mevki ve makamlarını devretme süreçleri sınavın en ağır kısmını oluşturur. Ahmet Misbah Demircan büyük bir olgunluk içinde koltuğunu devretmeye hazırlanıyor.

Çok başarılı bir yönetimi böyle örnek bir olgunlukla devretmeye hazır bir görüntüyle taçlandırdı. Siyaset bundan sonraki aşamalarda da kendisinden yararlanmaya devam edecektir.

Şu ana kadar sadece Cumhur İttifakında Ak Parti adayı olarak Haydar Ali Yıldız  ismi açıklandı. Diğer partilerin aday tercihleri henüz belli değil.

Beyoğlu ile özdeşleşmiş bir isim olan Haydar Ali Yıldız daha ilk günden büyük bir ivme yakaladı.

 Siyasi hayatının tamamını Beyoğlu topraklarında geçiren karakter sembolü bir isimdir Haydar Ali Yıldız. Her olaya bir fıkrası, her duruma bir menkıbesi, her soruna örnek bir çözümü vardır. Bir taraftan çok ölçülü, bir taraftan çok eğlencelidir.

Bilge bir Osmanlı torunudur. Beyoğlu kimliğinin temelini oluşturan medeniyet değerlerini derinden kavramış çok değerli bir siyaset adamıdır.

Beyoğlu’nun siyaset birikimini ayakta tutacak hatta daha da ileriye götürecektir.

Cumhur ittifakının 24 Haziran seçimlerindeki oyu yüzde ellinin üzerinde. Beyoğlu adayı Haydar Ali Yıldız, ittifakın ruhuna uygun bir isim. Dolayısıyla ittifakın seçmen tabanının Haydar Ali Yıldız üzerinde birleşmesinde bir sorun olmaz.

Beyoğlu  coğrafi çeşitlilik açısından da önemli özellikleri olan bir yer. Hemşehri gruplarının siyasetle entegrasyonu bakımından Ak Partinin çok ciddi bir deneyimi var. Seçmenin yaklaşık üçte bire yakını AK PARTİ üyesi. Üye sayısından yola çıkarak çok dinamik bir Ak Parti Teşkilatı olduğu zaten anlaşılıyor.

Beyoğlu teşkilatları her zaman ortalamanın üzerinde performans göstermiştir. 

Cumhur ittifakı siyasi eğilimlerle birlikte hemşehri gruplarının da çok iyi temsil edildiği platforma dönüştü.

Bu nedenle Cumhur İttifakının adayı Haydar Ali Yıldız çok güçlü görünüyor.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23