• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Av. Yaşar Baş
Av. Yaşar Baş
TÜM YAZILARI

Asker selamı ve UEFA

04 Kasım 2019
A


Av. Yaşar Baş İletişim: [email protected]

Yazdık çizdik ama hâlâ kulak kabartan yok. Buradan söyleyeyim bu duyarsızlık devam ettikçe başımıza daha büyük sıkıntıları da alırız.

Bu sıkıntıların neler olabileceğini birilerine yol göstermiş olmayayım diye burada yazmıyorum.

FIFA ve UEFA başta olmak üzere uluslararası sporun mafyalaşmış örgütlerini masaya yatırmadıkça bu sorunları öteleyerek varacağımız bir nokta yok.

Soykırım yaptıkları Uluslararası Ceza Mahkemesi ile resmileşen çetenin sembolünü, soykırıma uğrayan topluma karşı yapanlara suskun kalan UEFA’nın, meşru bir devletin yasal askeri gücünün, uluslararası hukuka uygun bir operasyonu sonrasında dünyanın tamamında kabul gören bir sembol ile selamlanmasına soruşturma açmasının tutarsızlığını, Griezmann’ın Macron’a verdiği asker selamının fotoğrafları ile anlatmaya çalışmanın hiçbir faydası olmaz.

İşin başı şurası; İsviçreli bir dernek olan UEFA bir ülkenin sporcusuna soruşturma açma yetkisini nerden alıyor?!. 

Sıradan bir dernek, hatta sıradan bir dernek bile olmayan UEFA adındaki suç örgütünün tutarlı ve temel hukuk ilkelerine uygun davranmasını beklemekten daha büyük bir yanılgı olabilir mi?

UEFA’nın maaşlı çalışanlarının, şu andaki FIFA Başkanı  bir İtalyan avukat olan İnfantino başkanlığında kurduğu suç örgütünün bildiğiniz darbe ile yönetimini ele geçirdikleri bu örgütlerin meşruiyeti tartışılmadan varacağınız hiçbir nokta yok.

FIFA denilen dernek şeklinde örgütlenmiş bir suç örgütünün çağrısıyla yani açık tehdidiyle, hiçbir konuda bir araya gelemeyen partilerimizin tamamı hem de seçim zamanı bir olağanüstü gündemle toplanarak oy birliği ile anayasa değişikliği yaptılar.

Hiçbir hukuku tanımayan, kendini seçilmiş hükümetlerin üzerinde gören uluslararası spor federasyonları bu cüretkârlıklarını hükümetlerin teslim olmalarından alıyor.

Bir dernek koca bir millete ait sembolü yasadışı ilan ediyor ve biz buna karşı Birleşmiş Milletler kararlarından daha büyük bir saygı gösteriyoruz.

Soruşturma kararına elbette itiraz ediliyor. Ama itiraz ederken bile soruşturma açma yetkisine karşı çıkmayı düşünemiyoruz bile.

Futbol başta olmak üzere Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve diğer uluslararası spor federasyonlarının meşruiyetini, kirli finans düzenini, yasadışı bahis ve insanlık dışı spor düzenini tartışmaya açmadan varabileceğimiz bir nokta yok.

Koskoca Türkiye devleti ucu bucağı İsviçre’de kurulmuş, yönetimi gayri meşru bir derneğin tehdit ve şantajları altında ezilmemeli.

Küresel sömürüye dönüşen, Avrupa’nın merkezindeki bir çetenin bütün dünyayı aşağılayan tehditlerine karşı harekete geçmeli.

Geçen yıl dünya kupası yapıldı. Hangi kıtadan kaç ülke katıldı. Afrika ve Asya’ya yapılan aşağılamanın kabul edilmesi mümkün mü? Nedense mümkün oluyor. Nükleer güç merkezlerine kafa tutan Kuzey Kore bile bu çeteye boyun eğmiş durumda.

Bir Allah’ın kulu sormuyor ki; Avrupa’dan kaç ülke, Asya’dan kaç ülke, Afrika’dan kaç ülke, Kuzey Amerika’dan kaç ülke, Güney Amerika’dan kaç ülke, Orta Amerika’dan kaç ülke, Okyanusya’dan kaç ülke katılıyor. Bu sayılardaki kriterler ne? Nüfus mu sportif başarı mı? 

Bir Allah’ın kulu sormuyor ki; coğrafi açıdan Avrupa’ya daha yakın olan Lübnan Asya grubunda yer alırken İsrail nasıl Avrupa grubunda yer alıyor.

Galler diye bir ülke mi var da milli takımı var? Galler’in milli takımı varsa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin niye yok?

Sorulması gereken binlerce soru var ama bir tekinin bile mantıklı, tutarlı ve meşru bir cevabı yok.

Türkiye küresel vicdanın sözcülüğünü spor alanında da üstlenmeli.

Dünyanın tamamına dayatılan bu deli gömleğine itiraz etmeli ve meşru hükümetlerin taraf olduğu yeni spor düzenine öncülük etmeli. 

Yoksa dosyalar ve fotoğraflarla önlerine diz çöküp, savunma yapmanın bize bir faydası olmaz.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Namık Aydın

Kardeş”Asker selamı ve UEFA “yazınız muhteşem.İnşallah yazınızı yetkili ve etkili Kişiler okur da son cümlenizden önceki paragrafın gereğini yaparlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23