• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Akif Bedir
Akif Bedir
Akif Bedir
TÜM YAZILARI

Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak 

15 Ağustos 2018
A


Akif Bedir İletişim: [email protected]

ABD, 15 Temmuz’da alçak ve sinsi tuzaklarla ulaşamadığı hedefe, şimdi ekonomik saldırılarla ulaşmaya çalışıyor. Türkiye’yi para ile teslim almak istiyor. 

Türkiye’nin bölgedeki hâkimiyetini artırması üzerine harekete geçen küresel eşkıya, “Ortadoğu’da en büyük rakibi” olarak gördüğü Türkiye’nin sesini kısmak için ekonomik saldırıya geçti. 

 Tarihimizin en zorlu sınavlarından biri yaşanıyor. Yıllardır stratejik ortak dediğimiz ABD haince ve sinsice bir savaş açtı. Çok  net, ciddi bir spekülatif vuruşla karşı karşıyayız.

Trump’ın Brunson gerekçesiyle yürüttüğü kirli savaş aslında PKK ve PYD’ye silah ve mühimmat yardımının, Barzani referandumunun, Kudüs krizinin, Afrin harekâtının, istihbarat savaşlarının, DEAŞ’ı bölgeye bela etmenin, 17-25 Aralık’ın, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin bir devamıdır. 

Bu gizli vuruşlarla başaramadığını şimdi Brunson kriziyle kur üzerinden ve ekonomik yaptırımlarla başarmaya çalışıyor.  

Dolarda birkaç gün içinde yaşadığımız türbülans, Türkiye’ye karşı rahip Brunson davası bahane edilerek açılmış ekonomik bir savaştır.

Evet, Türkiye’ye açıkça ekonomik savaş ilan edilmiştir. Dün terör ile darbe ile bela olanlar, bugün kur üzerinden dolar ile bela oluyor.

Bu ekonomik savaşın hedefi, sadece Türkiye ekonomisi değil, ekonomi üzerinden sosyal ve siyasi kargaşa çıkarmaktır.

Terör saldırıları, darbeler yetmedi, şimdi devreye kur manipülasyonları sokularak Türkiye çökertilmeye çalışılıyor.

Kur silahıyla ekonomimizi sallayabileceklerini zannediyorlar. Ekonomik yaptırımlarla bizi sindirebileceklerine inanıyorlar. Her gün bir yenisini ekledikleri küstah açıklamalarla bize had bildireceklerini düşünüyorlar.

Milli onurumuzu, devletlerarası teamülleri, Dünya Ticaret Örgütü’nün ortaya koyduğu şartnameleri, uluslararası hukuku ve diplomatik kuralları tamamen hiçe sayarak bize emir vermeye teşebbüs ediyorlar.

Ama boşuna…

Bu millet Allah’tan başka hiçbir gücün önünde eğilmez.

Bu milletin karakteri bağımsızlıktır.

Bu millete şantaj ve tehdit dili sökmez.

Bu millet bağımsızlığından ve milli onurundan asla ödün vermez.

Bu millet hürriyetinden asla taviz vermemiş bir millettir.

Bütün bu gayretler “Dolar çıkar Erdoğan gider” gibi ham hayaller kuranların akılsızca çırpınışlarıdır.   

Türkiye’nin sesini yükseltmesi ve bölgesindeki mazlumların hakkını araması, ABD’nin küresel güç siyasetine darbe vurdu.

Dünya yeniden şekillenip, güç Doğu’ya kayarken, ABD’nin zayıflaması kızgınlıklarını çılgınlığa dönüştürüyor.

Türkiye’nin küresel bir güç olacağını, İslam dünyasını toparlayacağını görüyor ve durdurmaya çalışıyorlar. Hırçınlıkları, akılsızca saldırmaları bu yüzden…

Artık yeni bir dünya kuruluyor, ABD yalnızlaşıyor ve farklı ülkeler bir araya gelebiliyor.

ABD’nin son dönemde Çin, Rusya ve AB ülkeleri ile içine girdiği ticaret savaşları ve belirli ülkelere yönelik yaptırımlar çok cepheden oluşan ve hiçbir şekilde kazanmasının mümkün olmadığı yeni nesil bir hegemonya savaşıdır.  

ABD, yaptırımlarla, tehditlerle, şantajlarla emperyalist ve kaba politikalar, ticaret savaşlarıyla karşısındaki bloğu her geçen gün daha da genişletiyor.

Bugün karşımızda AB’ye parmak sallayan, Rusya’ya yaptırım uygulayan, İran’a ambargo koyan, Çin’e arkadan dalan, Türkiye’yi tehdit eden bir ABD var.

Bütün mesele emperyalist ABD’nin küresel ve bölgesel çıkarları.

Dünyanın en nefret edilen adamı Trump tehditle, şantajla şaklaban gibi hareket ediyor.

Bize düşen, bu dönemde sadece birlik ve beraberliğimizi koruyarak, bu fırtınanın geçmesini beklemek…

Çünkü ekonomik kaos planının bir sonraki aşamasında, halkı sokağa dökmek, hatta bölünmeye zorlamak var.

Bugün liderimizin, devletimizin ve ülkemizin yanında olmazsak, yarın hepimize kaybettirmek, güçsüzleştirmek, becerebilirlerse bizi yok etmek peşindeler.

Türkiye bizim davamız. Bu davanın mayasında da Müslümanlar için taşıdığı insani, adil ve özgür bir siyaset umudu vardır.  

Bu savaşta herkes üzerine düşeni yapmalıdır, yapmak zorundadır. Statüsü, konumu, unvanı ne olursa olsun herkes elini taşın altına sokmalıdır.

Mesela AK Partili vekiller dolarlarını bozdurup millete örnek teşkil edebilirler.

Mesela AK Parti ile zenginleşen şirketler, makam, mevki sahibi olanlar ellerindeki dolarları bozdurup milletle birlikte olduklarını, beraber yürüdüklerini ifşa edebilirler.

Mesela AK sermaye TL ile mutluyum kampanyası başlatarak milletin moralini yükseltebilir.

Bu milletle birlikte statüsü, konumu, unvanı, serveti ne olursa olsun herkes Türkiye ideali için çalışmak, üretmek ve mücadele etmek zorundadır. Şeytani egolardan, bencilliklerden, yersiz kaygılardan veya ilgisizlikten kaynaklanacak tavırlara asla tahammülümüz yoktur.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23