• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Can
Ahmet Can
TÜM YAZILARI

Devrimci Mistikler ve Büyük Hezeyanlar

19 Nisan 2020
A


Ahmet Can İletişim: [email protected]

1967 yılında Kübalı ezgin yazar, ‘Devrimciler yüzyılımızın mistikleri, bağdaşmaz bir toplumsal adalet adına ölmeye hazırlar. Ben sıradan bir insanım, modern bir insanım. Zincirin bir halkasıyım, değersiz bir hamamböceğiyim’ demişti. Aradan elli küsur yıl geçti ve değişmeyen bir şey var bugün. Hasan Sabbah’ın Haşhaşileri nasıl bir emirle, sorgusuz sualsiz Alamut Kalesi’nden atlıyorsa, Hindistan’da bir tarikat ‘Cennete gidiyoruz’ diyerek nasıl toplu intihar ediyorsa, İslam adına biri çıkıp alenen ‘Ben Mehdi’yim, bana biat edin’ diyerek her türlü sapıklığı meşru görebiliyorsa bunlar mistik bir hezeyanın dışavurumudur. Devrimcilik de tıpkı elli yıl önce olduğu gibi mistik bir hezeyandan beslenir. Ama tek bir farkla. Birinde, ‘silahsız pasif akımlar’ aklı tamamen öldüren mistik, diğer tarafta akılla ve silahla halkı kurtaracağını sanan politik mistik. Değişen sadece araçlardır. Birinde silahla insan öldürerek insanlar harcanır, diğerindeyse beyinler yıkanarak… Ölmüş olmak, beyni yıkanmış, her gün öldüğünün farkında bile olmayan mistik hezeyanlardan mürekkep biri olmaktan daha anlamlıdır. Ama yolun sonu her iki durumda da hüsrandır. 

KARAGÜMRÜK’TE TUHAF BİR OLAY

İstanbul’un Fatih semtinde Karagümrüksporlu taraftarlar sağlık çalışanlarına ilginç bir destek eylemi yaptılar. ‘Koronavirüs vakası var’ diyerek ambulans çağırdılar ve araç mahalleye geldiğinde ıslıklar, konfetiler, alkışlar, dumanlar arasında sokak rengarenk oldu. Ambulanstan şaşkınlıkla inen sağlık çalışanına bir çiçek hediye edildi. Kırmızı, sarı, mavi, mor, gri dumanlar arasında sağlık çalışanı şaşkınlıkla hediyeyi kabul etti. 

Irak’da koronavirüsten kurtulup bunu kutlayarak eve dönerken sevinç(!) mermileriyle ölen adama yapılandan ne farkı var bunun Allah aşkına? O sağlık aracının gerçek bir virüs vakasına yetişmesi gerekse ve bu eylemden dolayı gecikse ne olur? Kontrolsüz olan her türlü sevgi, aşk ve heyecan bir tür deliliktir. Zarar verir. Edebiyat ve sanatta sınırsız dengesizlik hali ilham kaynağı olabilir. Ama sosyal hayatın içinde son derece zararlıdır. Fatih’te yaşıyorum ve dandik bir Karagümrük taraftarıyım. Ama bu hareket hiç şık olmadı.

İŞKENCENİN SUÇ ORTAKLARI! 

HESAP VERECEKSİNİZ!

Virüsün hızla yayıldığı bugünlerde ölen insanlar bitti de kedilere mi kaldık, diyen kaba softa ham yobazlara şu sözler şok darbesidir. Hayvanlar Allah’ın dilsiz işaretleridir. Muhafazakar Konya’da hayvanlara yönelik şiddet, artık insanlığın sonuna gelindiğinin işareti… Alavardı mahallesi Nergis sokakta yaşanmış olay. Yavru kedilerin kol, bacak ve kuyrukları simetrik bir şekilde kesilmiş. Belli ki bir alet kullanılmış. Ne ceza verilecek acaba? Benzer olayları düşündüğümüzde az bir para cezası ile kurtulduklarını göreceksiniz. Oysa yavru bir kediye bu işkenceyi yapan kişinin akıl sağlığı kesinlikle yerinde değildir ve hastaneye yatırılarak uzun süre tedavi görmesi gerekir. Sonra da psikiyatristler eşliğinde ‘artık şiddet eğiliminde değildir’ şeklinde bir onay alınana kadar gözetim altında tutulmalıdır. Kanunlarda hayvanlara yapılan işkence, insanlara yapılan işkenceden farklı bir şekilde cezaya çarptırılıyor. Canlı kediye işkence edebilen pislik, fırsatını bulduğunda insana aynı şekilde davranır. Emsal teşkil etmesi açısından, hayvanlara işkence edenlere ağır cezalar gelmediği müddetçe onları para cezasıyla serbest bırakan devlet, hakim, savcı, her türlü kurum ve kişi işkencenin suç ortağıdır. Ve bu hayvanların ahı size değecek. İşkencenin suç ortağı olarak hepiniz hesap vereceksiniz. Acil olarak devlet yetkilileri hayvanlara şiddet ile ilgili bir yasa çıkarmalı ve bu konuda mutlaka Panter Emel’e de danışılmalı. Emel Hanım bu uğurda ömrünü harcamış gerçek bir hayvanseverdir. 

BU VİDEOYU İZLEYİN, İZLETİN

BBC Türkçe ekibi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne girmiş ve orada doktorların bir gününü belgesel tadında çekmiş. Linkini verdiğim videoyu mutlaka izleyin. Hastaların halini, doktorların nasıl bir riskle görevlerinin başında olduklarını ve buna rağmen canla başla çalıştıklarını görün ve zevk için dışarı çıkarken kendinizi nelerin beklediğini bilin. 

Bahsettiğim videonun linki: 

https://www.youtube.com/watch?v=9RChoxPTbFQ&feature=youtu.be

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sütçü İmam

Konya'da da yahudi var, Şanlıurfa'da da! Oralarda da satanistler ve sabatayistler mevcut! Kedilere yapılan işkenceyi muhafazakar Konya'lılara yıkma gibi bir ifadeden kaçınalım. Ahmet YENİLMEZ, Fransa'da Konya'lı yahudiyle tartışmasını anlatmıştı Güneş gazetesinde.

sema emine aydınelli

Bir Müslüman asla hayvanlara,o dilsiz canlara işkence yapmaz."Ölen insanlar bitti, kedilere mi kaldık " da ne demek. Hayvan sevgisi, kedi sevgisi Peygamberimizin sünnetidir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23