Yurt fiyatları sebebi ile eylem yapmışlardı! Çoğunun Kocaeli ile ilgisinin bile olmadığı ortaya çıktı
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Dün geceyi, "yurt fiyatları ile ev kiralarının yüksek olduğu" gerekçesi ile parkta geçiren üniversite öğrencilerinin eyleminin perde arkası ortaya çıktı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un açıklaması, protestonun bir provakasyon olduğunu gözler önüne serdi.
Kocaeli'de 20 kişiden oluşan bir grup üniversite öğrencisi, yurt fiyatları ile ev kiralarının yüksek olduğunu öne sürüp, "Barınamıyoruz" sloganı ile eylem başlatarak, geceyi İzmit merkezindeki Cumhuriyet Parkı'nda geçirdi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü, gençlerin sorunlarını dinledi
Kocaeli Emniyeti tarafından park etrafında geniş güvenlik önlemleri alınırken, gecenin ilerleyen saatlerinde Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk, eylem yapan gençlerin yanına geldi. Aktürk'ün öğrencilerin istek ve şikayetini dinlemesinden sonra da eylem devam etti.
Aralarında, Kocaeli ile ilgisi olmayanlar çıktı!
İşin gerçeği ise Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un açıklaması ile ortaya çıktı. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Vali Yavuz, "Değerli Kocaelili kardeşlerim, ilimizde yurt kapasitesinin yetersiz olduğu gerekçesi ile eylem yapan gençlerin bir kısmının farklı şehirlerden geldiği ve İlimizle irtibatının olmadığı ayrıca eyleme katılan gençlerin hiç birinin yurt talebi olmadığı tespit edilmiştir." dedi.
Fırsatı kaçırmayan CHP yandaşı medya, provakasyona destek verdi


