Yapımı çok kolay: Patatesli, kıymalı burgu börek tarifi
Bugün görünüşüyle ve lezzetiyle büyüleyen; patatesli ve kıymalı burgu börek tarifi veriyoruz.
İlk gördüğünüzde bu böreğe böyle bir şekli nasıl veriyorlar diyorsunuz ama şekil vermek çok kolay...
Burgu Böreği şekli nasıl verilir?
Yufkalardan daire şeklinde çıkarıyorsunuz. Artan yufka parçalarını dairenin içine serpiştirebilirsiniz. İçlerine harçların koyun. Daireyi ikiye katlayın. Kenarlarını dikiş diker gibi yapıştırın. Daha sonra tün uçlarını bohça şeklinde birleştirin. Şimdi patatesli kıymalı burgu börek tarifi için hangi malzemeleri kullanacağımıza bir göz atıp hemen ardından tarife geçelim.
Patatesli Kıymalı Burgu Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
Ilık süt (350 ml)
1 çay kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı un
Kıymalı dolgu;
3 yemek kaşığı sıvı yağ
400 gram kıyma
2 tane ince doğranmış soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam ince doğranmış maydanoz
Patatesli dolgu;
6 tane haşlanmış patates
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Hamuru açmak için;
1 su bardağı un (120 gram)
1 su bardağı nişasta (105 gram)
Sürmek için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kaşar peyniri
Patatesli Kıymalı Burgu Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur yoğuralım ve 1 saat dinlendirelim. 400 gr kıymayı ocağa alıp suyu çekilene kadar kavuralım ve 2 adet ince doğranmış soğanı ekleyelim. Soğanı kavrulduktan sonra bir tutam ince doğranmış maydanoz, tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyelim. Patatesli kısmı için 5 adet haşlanmış patatesi ezip zeytinyağ karabiber tuz ekleyip karıştıralım. Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölüp 3 tane bezeyi aralarını unlayarak üst üste koyup açalım. Açtıktan sonra tek tek oklavayla sarıp ayıralım.
İç malzemelerini koyup elimizle büzelim. Üstüne yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Aşure tarifi malzemeleri: Muharrem ayı için en güzel pratik, aşure nasıl yapılır, püf noktaları neler? Merak ediyorsanız tıklayınız...
