• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump’tan Yahudilere ağır sözler: Acımasız katillersiniz

Yeniakit Publisher
2019-12-11 06:21:00 - 2019-12-11 10:25:47
Trump’tan Yahudilere ağır sözler: Acımasız katillersiniz

Radikal çıkışlarıyla bilinen ABD Başkanı Donald Trump’ın hedefinde Yahudiler vardı. İsrail Amerikan Konseyi (IAC) Zirvesi’nde konuşan ABD Başkanı Trump, Yahudilere şakayla karışık ağır hakaretler etti. Trump, “Yahudilerin gözü paradan başka şey görmez. Sizler acımasız katillersiniz. Hiç iyi insanlar da değilsiniz ama bana oy vermek zorundasınız. Başka seçeneğiniz yok” ifadelerini kullandı. Bu ifadelere İsrail ve Yahudi lobisinden tepki gelmemesi ise şaşırttı.

ABD Başkanı Donald Trump, hafta sonu katıldığı İsrail Amerikan Konseyi Zirvesinde Yahudileri hedef alan sözleri büyük tartışmaya neden oldu. ABD Başkanı Trump, Cumartesi günü İsrail Amerikan Konseyi'nin Florida'daki yıllık konferansına katıldı. En büyük mali destekçilerinden Yahudi kumarhaneler kıralı Sheldon Adelsonla birlikte konuşma yapacağı alana çıkan Trump, konuşmasında Yahudiler için şakayla karışık "Paragöz" ve "Acımasız katil" tanımlaması yaptı. Video görüntülerinde, Trump'ın sözlerinden sonra salonda gülme ve alkış seslerinin gelmesi de dikkat çekti. Florida, ABD başkanlık seçimlerinde belirleyici eyaletlerden biri konumunda.

Paradan başka bir şey bilmezsiniz

Sürekli "İsrail'in en yakın dostuyum" diyen Trump, İsrail'e karşı eleştirileri tiye aldı. Trump sözlerine "Bu ülkenin halkının İsrail’i daha çok sevmesini sağlamak zorundayız. Çünkü onlar harikalar ancak İsrail’i yeterince sevmeyen Yahudi insanlarımız var" diyerek başladı. Ancak daha önceleri emlak sektöründe olan Trump, konuşmasının ilerleyen dakikalarında Yahudilerin malvarlıklarına değindi ve 'Yahudilerin gözü paradan başka şey görmez' tarzı kalıplar kullandı.

İyi insanlar değilsiniz

Trump, "Birçoğunuz emlak işinde ve sizi iyi tanıyorum. Sizler acımasız katillersiniz. Hiç iyi insanlar da değilsiniz ama bana oy vermek zorundasınız. Başka seçeneğiniz yok. Pocahontas (Elizabeth Warren) için oy kullanmayacaksınız, size bunu söyleyebilirim. Servet vergisine oy verecek değilsiniz. Benden hoşlanmasanız bile, ki biliyorum buradaki bazıları hiç hoşlanmıyor. Aslında bazıları da benim hiç hoşuma gitmiyor. Her neyse, yine de benim en büyük destekçilerim olacaksınız, çünkü onlar kazanırlarsa hepiniz 15 dakika içinde işsiz kalırsınız. Bu nedenle buna çok zaman harcamak zorunda değilim" ifadelerini kullandı.

İsrail'den sıfır tepki

Trump'ın Yahudileri hedef alan sözleri, salonda kahkaha, alkış ve "Dört yıl daha" sloganları ile karşılık bulurken, İsrail'de başta Başbakan Binyamin Netanyahu olmak üzere siyasi kanadın hiçbir temsilcisinden tepki gelmemesi dikkat çekti. Bunda Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" kabul etmesinin ve İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri’ni ilhak kararını onaylamasının etkili olduğu iddia edildi.

Sosyal medyadan tepki

Trump’ın ifadeleri salonda gülüşmelere yol açıp ‘esprili’ bulunsa da sosyal medyada kimileri bunun ‘anti-semitik’ olduğunu savunarak “İşte bu yüzden Amerikalı Yahudiler Trump’a değil Demokratlara oy veriyor” dedi. Amerikan Yahudi Komitesi de Trump’ın açıklamalarını ‘komik’ bulmayarak tepki gösterdi ve ‘hitabetini değiştirme’ çağrısında bulundu. Komite, Twitter hesabından “İsrail’e olan desteğinizi takdir ettiğimizden, Amerika’daki Yahudi seçmenlere hitap etmenin, yaptığınız para referanslı çirkin klişeleri beslemekten daha iyi bir yolu olması gerektiğiniz düşünüyoruz” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ERSİN

YAHUDİLERİ ANLATMIŞ DOĞRU KONUŞMUŞ.

pojh

helal olsun lafını direk çekinmeden esirgemeyen yahudilere söyleyen belkide ilk başkandır inşallah bir daha seçilir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23