• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti

Yeniakit Publisher
2024-05-15 07:27:00 -
Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti

Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'ne (NOAA) bağlı Uzay Hava Tahmin Merkezi, son 7 yılın en büyük Güneş patlamasının dün meydana geldiğini bildirdi.

Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'ne bağlı Uzay Hava Tahmin Merkezinin X hesabından yapılan paylaşımda, mevcut Güneş patlama döngüsünün en büyük patlamasının dün yaşandığı kaydedildi.

Söz konusu patlamanın tüm zamanlarda kaydedilen en büyük 17. Güneş patlaması olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, X sınıfı olarak nitelendirilen güçlü patlama dolayısıyla bazı radyo vericilerinin ve benzeri teknik ekipmanların etkilenebileceği ifade edildi.

Amerikan medyasına yansıyan ilgili haberlerde ise, patlamanın ABD yerel saatiyle öğlen 13.00 sularında meydana geldiği ve Dünya'yı kayda değer ölçüde etkilemediği belirtildi.

X8.7 seviyesinde olduğu belirtilen patlamanın, bu sınıftaki en şiddetli patlamalardan biri olduğuna dikkat çekilen haberlerde, bunun, 2017 yılından bu yana tespit edilen en büyük patlama olduğunun altı çizildi.

Güneş patlamaları A sınıfından X sınıfına kadar sınıflandırılıyor ve her bir sınıf kendi içinde 1'den 9'a kadar ölçeklendiriliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gültekin

GÜNEŞTEN KOPAN PARÇALARLA ABD GİBİ DEVLETLER DÜNYAYI KORKUTMAYA ÇALIŞIYORLAR, EVET PARÇALAR KOPSA BİLE DÜNYAYI KORUYAN ATMOSFER, BU PARÇALARIN DÜNYAYA ZARAR VERMESİNE MÜSADE ETMEZ, KIYAMET VAKTİ GELMEDEN ALLAH KULLARINA ZARAR VERMEZ, ANCAK İŞLENEN GÜNAHLARIMIZDAN DOLAYI BAZI DOĞA FELAKETLERİYLE BİZLERİ UYARIR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23