2013’te MHP’den ayrılıp, CHP’ye giden ve 2014 mahalli seçimlerinde CHP’den aday olup kazanamayınca istifa eden ardında 2019’da tekrar CHP’ye katılıp yeniden aday olan ABB Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna oturursanız ve beni cumhurbaşkanı adayı yapmaya kalkarsanız kabul etmem ve partiden de istifa ederim” şeklinde konuştu.
ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. Fatih Altaylı'nın aktardığı bilgilerde Yavaş'ın CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na rest çektiği ortaya çıktı.
"PARTİNİN BAŞINA GEÇİP BENİ ADAY YAPARSANIZ İSTİFA EDERİM"
Altaylı'nın aktardığı bilgilere göre Mansur Yavaş, CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede, Kılıçdaroğlu'na kurultay davasında mutlak butlan kararı çıkması halinde partinin başına geçip kendisini cumhurbaşkanı adayı göstermesi durumunda istifa edeceğini söyledi.
Yavaş, Kılıçdaroğlu'na "Mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna oturursanız ve beni cumhurbaşkanı adayı yapmaya kalkarsanız kabul etmem ve partiden de istifa ederim” şeklinde konuştu.
Bu ifadeleri sadece Kılıçdaroğlu için değil çevresindekiler de duysun diye söylediğini ifade eden Yavaş "Sadece o kelimeleri kullanmadım. Ben bunu doğrudan Kemal Bey'e değil, çevresindekiler duysun diye söyledim. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresinden bazı isimler benim kulağıma gelecek şekilde Kemal Bey genel başkan olunca hemen Mansur Bey'in adaylığını açıklayacak diye çocukça şeyler söylüyorlardı ve bu yayılıyordu. Ben onları susturmak için böyle bir söylemde bulundum." dedi.
KENDİ İSMİNİ ÖNE ÇIKARDI
Ekrem İmamoğlu cezaevindeyken adaylık konusunun konuşulmasını doğru bulmadığını söyleyen Yavaş, diğer yandan ise anketler üzerinden kendi ismini öne çıkarmayı da ihmal etmedi. Yavaş, Altaylı’nın “Bu sözlerinin artık aday olmak istemediği şeklinde yorumlanabileceğini söyleyerek popülaritesinde bir düşüş olup olmadığını” sorması üzerine, “Vallahi ben anket falan yaptırmıyorum ama Metropol’ün anketini gördüm. Sahibi beni sevmez. Ben sahibini sevmem. Orada %60 destek var bana. Ekrem Bey de bir tık altta." ifadelerini kullandı.
SENİN İSTİFANA KİM İNANIR MANSUR?
Aklınca istifa resti çekerek reklamını yapan Yavaş, 2013’te MHP’den ayrılıp, CHP’ye gitmişti. Mansur Yavaş, 2014 mahalli seçimlerinde CHP’den aday olup kazanamayınca istifa etmiş, ardından 2019’da tekrar CHP’ye katılıp yeniden aday olmuştu. Yavaş'ın zikzaklı siyasi hayatı "Senin istifana kim inanır Mansur?" yorumlarına neden oldu.
Kaynak: Haber7
Gündem
Lağım patladı! CHP'nin Edirne'ye yeni armağanı