• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Biz ABD’yi ikna etmeye gayret ederiz

Yeniakit Publisher
2020-12-28 01:52:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Biz ABD’yi ikna etmeye gayret ederiz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD’nin baskıcı politikalar uyguladığını belirterek, "Biz ABD’yi bu konuda ikna etmeye gayret ederiz" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD'de bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazeteciler, iş insanları ve akademisyenlerin katıldığı çevrim içi toplantıda, ABD ve dünya gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

ABD-Türkiye arasındaki mevcut sorunlara bakışıyla ilgili bir soruya Karamollaoğlu, ABD’nin baskıcı politikalarına karşı olduklarını belirterek, "Amerika dünyaya nizam vermekten elini çekmeli. Sömürüyü, çifte standardı, tekebbürü, 'ben bilirim sen bilmessin'i bırakmalı, diktatörleri desteklememeli." şeklinde konuştu.

"Biz ABD’yi bu konuda ikna etmeye gayret ederiz"

Karamollaoğlu, ABD'yi diğer ülkeler üzerinde tatbik ettiği politikalarda istikrarlı olmamakla eleştirerek, "Ümid ediyorum ABD zaman içinde bu baskıcı politikalarını terk eder, çünkü dünya değişti, Avrupa ile ABD'nin bile paralelliği kayboldu. İkisi de farklı tellerden çalmaya başladı. Çünkü ekonomik rekabet var, karşılarında da Çin, Rusya var. Nasıl mücadele edecekler? Bunun belirttiğim sağlam temellere oturması şart. Biz ABD’yi bu konuda ikna etmeye gayret ederiz." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile yapılan anlaşmayı tanımamasını ve çevre konusundaki tutarsızlıklarını örnek gösteren Karamollaoğlu, ülkenin seçilmiş başkanı Joe Biden'in bu noktalarda Trump'a kıyasla daha suhulet ve barış yanlısı olduğunu düşündüğünü belirtti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Y B

Kendisi İngilizci olduğunu nasıl belli ediyor. Çinin sahibi ingilizler(rothchild). Bu da onların davulun tokmak sallıyor.

Zeki TOKAT

Ne yani, "biz Amerikancımıyız" demek istiyorsun?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23