• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Rusya’nın çekilme kararı kirli plân olabilir"

Yeniakit Publisher
2016-03-19 06:46:00 -
"Rusya’nın çekilme kararı kirli plân olabilir"

Sultan Abdulhamid Han Tugayı Türkiye Temsilcisi Tahsin Hoşkar, “Rusya’nın askeri varlığını azaltma kararını şaşkınlıkla karşıladık, altında kirli planlar olmasından endişe duyuyoruz. Bu çekilmenin altında çeşitli sebebler olabilir” dedi.

Türkmendağında mücadele eden Sultan Abdulhamid Han Tugayı Türkiye Temsilcisi Tahsin Hoşkar, Rusya’nın Suriye’deki güçlerini azaltma kararını “şaşkınlıkla karşıladıklarını” belirterek bunun altında kirli planlar olmasından endişe duyduklarını dile getirdi.

Kısıtlı imkanlara rağmen, teknoloji ve dünya devleriyle savaştıklarını vurgulayan Hoşkar, “2011 yılı Mart ayında başlayan özgürlük mücadelesi kararlığı, hiç eksilmeden devam ediyor. Bombalar, insanları öldürüyor ancak içimizdeki kararlılığı öldüremiyor. Suriye’de geride kalan 5 yıl, son yüzyılın en büyük savaşlarından birine sahne oluyor” ifadelerini kullandı. Rejime yapılan askeri ve maddi desteğin 10’da birinin muhalefete yapılmadığına dikkati çeken Hoşkar, destek verilseydi rejimin kısa sürede düşürülebileceğini savundu.

“ESED’İN GİTMESİ AN MESELESİ”

Hoşkar, şunları kaydetti:

“Kimyasal silahların kullanıldığı, çocukların, kadınların hava, deniz, karadan yapılan devasa bombalarla vurulduğu dünya savaşına şahit olduk. 5 yıldır, tarihe geçecek mücadele ve zulüm var.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Her şeye rağmen, Esed ve rejiminin gitmesi an meselesi çünkü halk karşısında hiçbir güç duramaz. Kendi kaderimizi kendimiz belirlemek için tek askerimiz kalana kadar savaşacağız. İnşallah 6’ncı yılımızda zafere ulaşacağız.”

“RUSYA’NIN ÇEKİLMESİNE ENDİŞELİ BAKIYORUZ”

Rusya’nın Suriye’deki güçlerini azaltma kararını “şaşkınlıkla karşıladıklarını” vurgulayan Hoşkar, “Bunun altında kirli planlar olmasından endişe duyduklarını” dile getirdi.  Her şeye rağmen bu karardan memnuniyet duyduklarını ifade eden Hoşkar, “Bu az da olsa halkımıza moral verdi. Esed yandaşlarının ise moralini bozdu. Bu çekilmenin altında çeşitli nedenler olabilir. Rusya daha fazla çamura batmak istememiş olabilir.

Ekonomik olarak sıkıntıya girmiş olması bu kararda etkili olabilir. Yine de geride kalan 5 yılda çok hayal kırıklığı yaşadık. İnşallah bu sefer, aynı duruma düşmeyiz” diye konuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pazartesi günü Suriye’deki Rus güçlerinin büyük bölümünün çekilmesi yönünde talimat vermişti. Bu çerçevede önceki gün Suriye’deki Rus hava üssünde görev yapan uçakların ilk grubunun ayrıldığı açıklanmıştı.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23