• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Putin’den dünyayı ayağa kaldıran açıklama: Bunu yaparlarsa ikinci bir Srebrenitsa yaşanacak

Yeniakit Publisher
2019-12-10 18:22:00 -
Putin’den dünyayı ayağa kaldıran açıklama: Bunu yaparlarsa ikinci bir Srebrenitsa yaşanacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın, ayrılıkçıların kontrol ettiği Donbass bölgesini kontrol atlına almaya kalkarsa, yeni bir Srebrenitsa katliamının olacağını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile Paris’te yaptığı görüşmenin ardından Rusya Federasyonu Sivil Toplum ve İnsan Hakları Başkanlık Konseyi’nde yaptığı konuşmada, “Eğer Kiev, Donbass sakinlerine koruma garantisi vermeden sınırı kontrol altına alırsa, ikinci bir Srebrenitsa olacak” dedi.

Rus medyasındaki habere göre, Rusya Federasyonu Sivil Toplum ve İnsan Hakları Başkanlık Konseyi’nde konuşan Putin, Ukrayna’nın, ayrılıkçıların kontrol ettiği Donbass bölgesini kontrol atlına almaya kalkarsa, yeni bir Srebrenitsa katliamının yaşanacağını belirterek, “Eğer Kiev Donbass sakinlerine koruma garantisi vermeden sınırı kontrol altına alırsa, ikinci bir Srebrenitsa olacak” ifadelerini kullandı.

Srebrenista katliamı

Srebrenitsa Katliamı, 1991-1995 Yugoslavya İç Savaşı'nda Sırp Cumhuriyeti Ordusu'nun Krivaya Harekâtı esnasında, Temmuz 1995'te yaşanan ve en az 8 bin 372 Bosnalı'nın Bosna-Hersek'in Srebrenitsa kentinde general Ratko Mladiç komutasındaki ağır silahlarla donatılmış Bosna Sırp ordusu tarafından öldürülmesi hadisesidir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Avini

İki kardeş ülkesiniz neyine geçiremiyorsun uz nan oluruna bakın

Recepali

Avrupalı faşist domuzlar kadar rusya ve abd de o katliamın sorumlularındandı. Şimdi kalkmışlarda kendi kanlı işgalci emperyalist karanlık tarihlerine ve devlet politikalarına bakmıyorlarda türkiyeyle ugraşıyorlar. Sadece bildigim kadarıyla fransa 14 afrika ülkesini halen sömürmekte..digerlerini sizbdüşünün
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23