Hindistan'da tecavüz ve cinayet zanlıları polisin silahlarını çalmaya çalışırken öldürüldü.
Tufan ACAR yeniakit.com.tr Hindistan'da son dönemde yaşanan olaylar toplumu ikiye böldü. Halkın bir kesimi polisi desteklerken diğer bir kesim ise polisi 'savcı, yargıç ve cellat olmakla' suçluyor.
Bir kadına tecavüz ettikten sonra öldürdükleri belirtilen 4 kişi, olayın soruşturma aşamasında polisin silahını çalmaya çalışırken vurularak öldürüldü. Güvenlik yetkilisi Prakash Reddy gazetecilere verdiği demeçte, "Olayın araştırması devam ettiği bir süreçte olay yerine götürülen zanlılardan biri diğer 3 zanlıya işaret veriyor ve kaçmaya çalışıyorlar. Polislerin silahlarını çalmaya çalışan zanlılar kaçmaya çalışırken çapraz ateşle öldürüldü." dedi.
27 yaşındaki tecavüz kurbanının yanmış cesedi, geçen hafta Haydarabad yakınlarındaki Shadnagar kasabasında bir alt geçitte yoldan geçen bir kişi tarafından bulundu. Motosikletini hastanenin önünde bırakan genç kadın dışarı çıktığında lastiğinin patlak olduğunu gördü. Kadın patlak lastiğine yardım etme maksadıyla yanına gelen 4 kişi tarafından tecavüze uğradıktan sonra öldürüldü ve cesedi yakıldı. İnfiale yol açan olay ülke genelinde protestolara sebep oldu. Halk tecavüzcüler için idam istedi ve bu olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını talep etti.