• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mustafa İslamoğlu'ndan Sezen Aksu fitnesi! 'Peygamber değildir'

Yeniakit Publisher
2022-01-19 17:17:00 - 2022-01-19 17:25:15
Mustafa İslamoğlu'ndan Sezen Aksu fitnesi! 'Peygamber değildir'

Sezen Aksu'nun ilk insan ve ilk Peygamber Hazreti Adem ile eşi Hazreti Havva annemize yönelik hadsiz hakaretini savunmak için kırk takla atan Mustafa İslamoğlu, ehli sünnet dışı uydurma kaynaklarla fitne tohumları ekti.

 Yeniakit.com.tr 

İlk insan ve insanlığın ilk Peygamberi Hazreti Adem ile Hazreti Havva annemize yönelik "cahiller" hakaretinde bulunan Sezen Aksu, akıl dışı gerekçelerle savunulmaya devam ediyor.

Kendisini kamuoyuna bir İslam Uzmanı İlahiyatçı olarak sunan Mustafa İslamoğlu da Sezen Aksu'yu savunanlar kervanına katıldı.

Uydurma kaynaklarla topluma fitne tohumları saçmayı sürdüren İslamoğlu, Yüce Kur'an'daki ayetlerde, Hazreti Adem'in ilk Peygamber ve ilk insan olduğunun ve ona bütün isimlerin Cenab-ı Allah tarafından öğretildiğinin buyurulmasına karşın, aralarında ehli sünnet dışı kaynakların da olduğu farklı yorumları Twitter hesabından şöyle aktardı:

-Adem ilk insandır.
-Adem ilk insan değil
-Adem ilk peygamberdir.
-Adem peygamber değildir
-Adem yoktur, Ademler vardır.
-Adem bir kişi değil insanoğludur.
-Bir Adem yok, birden çok Adem var.
-Adem kıssası semboliktir; insanoğlunun serüvenini anlatır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Tefsir ilminin kapsamında bu görüşlerin hepsi savunulmuş ya da eleştirilmiştir." diyen İslamoğlu, "Adem ile Kur’an’da kimin kastedildiği yoruma açıktır. Yorumlardan biri din ilan edilemez, bunu yapan yorumu ayetin, yorumcuyu Allah’ın yerine koymuş olur." ifadelerini kullandı.

Mustafa İslamoğlu, İslami değerleri açıkça hedef alan Sezen Aksu'yu savunurken, inançlı olup, Aksu'dan özür bekleyen dindar kesime ise, "Cahiller haddini bilse kavga olmaz." diyerek hakaret etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Özgür

Alimler de sapıttığı halde hak yoldayım demese idi müslümanlık ne güzel olurdu.  

Sivaslı

bu adam mezhepsiz degilmi  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23