• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mehmet Metiner'den Ayasofya İmamı tepkisi

Yeniakit Publisher
2021-04-08 22:00:00 - 2021-04-08 22:19:28

Görevinden affını isteyen Ayasofya Camisi Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın ile ilgili karalama kampanyasına tepki gösteren Mehmet Metiner, “İnsanları ceffelkalem suçlamak, mahkum etmek kabul edilebilir bir durum değil." dedi.

CNN Türk ekranlarında Hande Fırat moderatörlüğünde yayınlanan Gece Görüşü programında görevinden affını isteyen Ayasofya Camisi Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’ın istifası değerlendirildi.

İslam hukuku profesörü Mehmet Boynukalın’ın İslamiyet’i esas alan konularla ilgili paylaşımları bazı çevrelerde rahatsızlığa neden oldu.

Ayasofya İmamı istifasını istedi

Kaynağını ayetlerden ve hadislerden alarak toplumu bilinçlendiren paylaşımlarda bulunan Ayasofya İmamı’na karalama kampanyası başlatıldı. Hadi Özışık, Kübra Par, Fatih Altaylı gibi isimlerin yanı sıra solak medyanın da köpürttüğü algı operasyonunun ardından Mehmet Boynukalın Hoca görevinden affını istedi.

Mehmet Metiner'den tepki

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Gece Görüşü programında konuşan 25. ve 26. Dönem İstanbul AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, Boynukalın Hoca’nın yaptığı paylaşımlarda hiçbir sıkıntının olmadığını belirtti.

Mehmet Metiner, “Kimse mesajlarda ne söylediğine bakmadan sadece devlet memuru sıfatı üzerinden böyle bir suçlamaya girişti.” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“İnsanları ceffelkalem suçlamak kabul edilebilir bir durum değil"

Hande Fırat’ın araya girmesi üzerine, “İnsanları ceffelkalem suçlamak, mahkum etmek kabul edilebilir bir durum değil. Mehmet Hoca neyi nerede nasıl söyleyeceğini bilen bir insandır. İstanbul Sözleşmesi konusunda da söylediği yanlış değildir.” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Leventbay

Ne melem Ne enomliymis 

Naci Dayı

Kısacası onu istifaya zorladı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23