• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Körfez hattında tansiyon yükseliyor: Suudi Arabistan, Kuveyt ve Bahreyn hedefte

Yeniakit Publisher
Yücel Kaya Giriş Tarihi:
Körfez hattında tansiyon yükseliyor: Suudi Arabistan, Kuveyt ve Bahreyn hedefte

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik askeri operasyonların önümüzdeki 2-3 hafta içinde tamamlanacağını açıklamasının ardından, bölgedeki tansiyon misilleme saldırılarıyla tırmanıyor. Körfez bölgesinde ABD varlıklarına ev sahipliği yapan ülkeler, gece boyu süren yeni füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırılarıyla sarsıldı.

Hava savunma sistemleri devrede

Körfez ülkelerinden gelen resmi açıklamalar, bölgedeki hava trafiğinin ve güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını gösteriyor:

  • Suudi Arabistan: Savunma Bakanlığı, gece boyunca ülke semalarında tespit edilen en az 1 İHA saldırısının hava savunma sistemleri tarafından başarıyla engellendiğini duyurdu.

  • Kuveyt: Ordudan yapılan açıklamada, yeni füze ve İHA tehditleri nedeniyle savunma sistemlerinin devreye girdiği belirtildi. Kent genelinde duyulan patlama seslerinin "düşman unsurları engelleme çalışmaları" olduğu vurgulanırken, halka güvenlik talimatlarına uyma çağrısı yapıldı.
  • Bahreyn: İçişleri Bakanlığı, saldırı tehdidi üzerine birçok bölgede sirenlerin çaldığını doğruladı. Bakanlık, vatandaşlardan paniğe kapılmamalarını ve en yakın güvenli alanlara sığınmalarını istedi.

Can kaybı bildirilmedi

Bölge genelini hedef alan bu son saldırı dalgasında, ilk belirlemelere göre herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadığı ifade edildi. Ancak saldırıların ardından Körfez başkentlerinde güvenlik alarmı devam ediyor.


Trump’tan "2-3 hafta" mesajı

Saldırılar, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik stratejiye dair yaptığı son açıklamaların hemen ardından geldi. Trump, operasyonların planlanan hedeflere ulaşmak üzere olduğunu ve sürecin birkaç hafta daha devam edeceğini belirtmişti. İran tarafı ise bu açıklamalara, bölgedeki ABD üslerine ev sahipliği yapan komşu ülkeleri de kapsayan geniş kapsamlı misillemelerle yanıt veriyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Cvv

Müslüman ülkelere kullandığı mühimmatı aynı anda İsraele ateşlese değil İsraeli teneke kubbesi Altın kaplamalı Çelik kubbe olsa delik deşik eder İranla kafirler bir iş çeviriyor da hayırlısı inşaAllah. Bu Siyonistler yeri keldiğinde kendi ırkdaşlarını katleden teröristler İran üzerinden neler planlama ki.

Ali

Bu ruh hastası pisliğe biri dur desin salak
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23