• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karanlık Oda TV ne kanun tanıyor ne mahkeme!

Yeniakit Publisher
2020-05-17 16:32:00 -
Karanlık Oda TV ne kanun tanıyor ne mahkeme!

MİT şehidi ile birlikte ailesi ve cenazeye katılan MİT mensuplarını deşifre eden karanlık Oda TV, 6 Mart’ta Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ve Ankara 4 Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı ile kapatılarak erişime engellenmişti. Devletin güvenliğine aykırı yayınları sebebiyle erişime engellenen sözde haber sitesi, bugüne kadar 4 değişik adres ile yayınlarına devam etti. 3’ü kapatılsa da son olarak yayının devam ettiği odatv4.com adresini açtı. BTK’nın bu linke de erişim engeli getirmesi bekleniyor. Site, ne kural ne de mahkeme kararı tanıyor.

ODATV, "Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Oda TV ulaştı" başlıklı haberle, MİT'in yurt dışında gerçekleştirdiği operasyonu deşifre ettiği, cenazeye katılan MİT mensuplarının fotoğraflarını yayınlayarak kimliklerini açığa çıkarmıştı.

Gizli görevdeki MİT şehidinin deşifre edilmesinin ardından Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun da aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Tüm bu gelişmelerin devamında Bilgi Teknolojileri Kurumu 6 Mart'ta Oda TV'yi, milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmasına sebebiyet veren yayınları sebebiyle "5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda alınan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 05/03/2020 tarih ve 490.05.01.2020.-935064 sayılı kararına istinaden bu internet sitesi (odatv.com) hakkında idari tedbir uygulanmaktadır" kararı gereği erişime engellemişti.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mahkeme kapattı Oda TV açtı

Oda TV, BTK'nın milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmasına sebebiyet verildiği yayınları sebebiyle verdiği kararın ardından çeşitli uzantılarla yayın yapmaya devam etti. "Odatv.com.tr", "odatv1.com", "odatv2.com", "odatv3.com" adresleri üzerinden yayına devam eden sitenin bu uzantılarının hepsi de erişime engellendi.

Erişim engeline ilişkin kararı, Ankara 4 Sulh Ceza Hâkimliği verdi. Mahkeme tarafından alınan erişim engeli kararlarına rağmen ODATV bu "odatv4" uzantısından yayın hayatına devam etmeye başladı.

6 Mart'tan beridir BTK ve Ankara Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı kararlar gereğince kapalı olması gereken ODATV her seferinde farklı bir uzantı ile yayın yapmaya ve birilerini hedef haline getirmeye devam ediyor. "Odatv4" uzantısının yaklaşık 1,5. Aydır korsan faaliyetlerne devam etmesi dikkat çekiyor. BTK'nın bu adrese de işlem yapacağı belirtiliyor.

"Basın özgürlüğü arkasına sığınmayın"

Oda TV'nin kapatılması ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bir açıklamada bulunarak "Malum web sitesiyle alakalı kimse basın özgürlüğü yalanına sığınmasın. Şehit MİT mensubunu ve ailesini deşifre etmek dünyanın her yerinde suçtur. O hayran olduğunuz Batı ülkelerinde bunu yapsanız, başınıza gelecekleri tahmin bile edemezsiniz." ifadelerini kullanmıştı.

Sabah

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

SUZAN

YANI İLLAKİ BU MEMLEKETE BİR YERDEN HANÇER SAPLAYACAKLAR.İLLAKİ MEMLEKETİ BÖLMEYE ÇALISACAKLAR.BU DEVLETIN,BU ÜLKENİN,BU MİLLETİN EKMEĞİNİ SUYUNU YİYORSUNUZ.BEN DE BU MİLLETE MENSUBUM.HAKKIMIZ HARAM OLSUN SİZE.ATTIĞINIZ HER FITNE TOHUMU SİZİ KENDİ AZABINIZDA BOĞSUN.

M.Kemalin Askeri

1000 defa kapatin 1000 defa acacaklar ve biz de okuyacagiz. Cunku kapatma karari birak hukuki olmasini kanuni bile degil. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23