• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbullular dikkat! Taksilere zamlı tarife bu gece yarısından itibaren başlıyor

Yeniakit Publisher
2019-09-01 14:16:00 - 2019-09-01 14:21:59

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İstanbullular dikkat! Taksilere zamlı tarife bu gece yarısından itibaren başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ile taksiciler arasındaki görüşme sonrası kabul edilen 'taksilere zamlı tarife' bu gece yarısından itibaren geçerli olmaya başlayacak.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "İBB tarafından 2 yıl sonra alabildiğimiz bu düzeltme, İstanbul taksilerinin hizmet kalitesini artıracak, taksici esnafımız üzerindeki maddi ve manevi baskıyı azaltacaktır" açıklamasında bulundu.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odasından (ITEO), yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni tarife doğrultusunda, taksi açılış ücreti 4 liradan 5 liraya, indi-bindi ücreti 10 liradan 13 liraya, kilometre başı ücret 2,5 liradan 3,10 liraya yükseldi.

Geçen 2 yılda yüzde 35 artış göstermişti

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTEO Başkanı Eyüp Aksu, 2017'nin eylül ayından sonra ilk kez zam aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yakıt, bakım ve diğer tüm masraflar, 2 yılda artış hızlarıyla üzerimizde baskı oluşturmuştu. Türkiye İstatistik Kurumuna göre enflasyon oranı geçen 2 yılda yüzde 35 artış göstermişti. İBB tarafından 2 yıl sonra alabildiğimiz bu düzeltme İstanbul taksilerinin hizmet kalitesini artıracak, taksici esnafımız üzerindeki maddi ve manevi baskıyı azaltacaktır." Açıklamada, yeni tarifenin bu gece yarısından itibaren geçerli olacağı ifade edildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hizipsavar

bu ülkede nasıl oluyor bilmiyorum sözcü cumhuriyet gibi paçavralar basın adı altında yayın yapıyorlar. azıcık gün yüzü buldular yine attatükcülük diniinn yaymaya başladılar. neden hutbeden atatürk simi yokmuş. ulan büyük şehirlerde namus sözü dediniz binlerce kişiyi attnız çıt yok. dün %30 ile %200 arası zam yaptnız bedava dedğiniz ulaşıma tık yok. t.c. askerine polisine kurşun sıkan şerefsiz orspu çocukalrıyla aynındanıkta oy kullandınığınız yetmedi. hain köpekleri görevden aldınız diye onlara desteüğe gittiniz. sözde imamaoğlı denen balonu hiç ormanları yakan pkk hakkında konuşurken gördünüz mü. izmirde binlerce hektar orman yandı. nerde o dağda bayırda 2 yıl önce kesilen ormana ağlayanlar. çede raporunbda itfaiye raporu verip kesilen chp çanakkale belediyesi. darbeci ve ilkence ei babasıyla övünen belediye başkanı dağda piyano ile konser veriyor. ya arkadaşa siz nasıl bir malsınız. siizn atalarınız piyano ile mi büyüdüçalacaksan bari efeleri yad et. bunlara oy veren mal sürüsü için de hala kafatasını içinde sik kadar beyni olan varsa alın size chp. ... kadar yolunuz var.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23