• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İBB'nin 'Fazilet durağı' yalanıyla ilgili İETT şoföründen flaş açıklamalar

Yeniakit Publisher
2020-05-22 16:52:00 - 2020-05-22 17:01:50
İBB'nin 'Fazilet durağı' yalanıyla ilgili İETT şoföründen flaş açıklamalar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'Fazilet durağı' yalanı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. İETT şoförü Ertuğrul Aslan da konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Sözcüsü Murat Ongun'un, 29 Mart sabahı Fazilet durağından otobüse bir anda 47 yolcu bindiği iddialarının tamamen yalan olduğu belgelendi.

"Fazilet durağından hiç yolcu almadan saatte 29 km. hızla geçtim"

Sabah'ın haberine göre; 62 No'lu Kağıthane-Kabataş hattında çalışan şoför Ertuğrul Aslan; İBB Sözcüsü Murat Ongun'un, "29 Mart Pazar günü sabah 06.00'da Fazilet durağından şoförün uyarısına rağmen araca bir anda 47 yolcu binmiştir" ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "Otobüse biniş görüntülerini izledim ben. Kanım dondu" ifadelerinin gerçek olmadığını açıkladı.

Şoför Ertuğrul Aslan, A Haber muhabiri Mehmet Karataş'a konuştu. Aslan, "Sinirden gülüyorum. Aklıma geldikçe delireceğim. 29 Mart'ta ben bu duraktan (Fazilet durağı) hiç yolcu almadım. Fazilet durağından hiç yolcu almadan saatte 29 km. hızla geçtim" dedi.

"Bu arkadaş (Murat Ongun) benim yanımda mıymış?

Şoför Ertuğrul Aslan, İBB Sözcüsü Murat Ongun'u eleştirerek, "Birisi çıkmış, 47 yolcu aldı' demiş. "Bu arkadaş (Murat Ongun) benim yanımda mıymış? Otobüsün içinde miymiş? Buna bu bilgiyi kim vermiş? Nasıl vermiş? Hangi amaçla vermiş?" diye sordu.

"Niye konuşmamın tamamı verilmedi?"

Ertuğrul Aslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İBB TV'de verdiği ve Murat Ongun'un hesabından yayınlanan röportajlardaki ifadelerin eksik verildiğini söyledi. Aslan, "Kestiler, doğradılar. Konuşmamın tamamı verilmedi. Niye tamamı verilmedi?" diye sordu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İşte o açıklamalar!

Ertuğrul Aslan; 29 Mart Pazar sabahı Fazilet durağında yaşananları şöyle anlattı:

SORU: 29 Mart sabahı Fazilet durağından bir anda 47 yolcunun İETT otobüsüne bindiği iddia edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve yöneticileri tarafından da bunun bir kumpas ve organize kötülük olduğu iddia edilmişti. Gerçekten bu duraktan 47 kişi bindi mi? Fazilet durağından kaç yolcu aldınız?

Ertuğrul Aslan: "Sinirden gülüyorum. Kusura bakmayın. Aklıma geldikçe delireceğim. 29 Mart'ta ben bu duraktan (Fazilet durağı) hiç yolcu almadım. 29 Mart tarihinde sabah ilk servistir. Sabah 06.15 servisi diyorum. 29 Mart'ta Fazilet durağından hiç yolcu almadan saatte 29 km. hızla geçtim. Bu konu çok uzatıldı. Kim bunu söylediyse, isim takamıyorum. Bir anlam bulamıyorum. Artık şerefsiz mi desem, şerefli mi desem? Gravatlı mı desem, gravatsız mı desem? Kimdir anlamıyorum. Ben 29 Mart tarihinde Fazilet durağından bir tane yolcu almadan geçtim, gittim. Bunun kilometresini araştırmaya gerek yok. Almadım ya almadım. Ben bu duraktan bir yolcu almadan geçtim, gittim. 'Birisi çıkmış, 47 yolcu aldı' demiş."

"Bu arkadaş otobüsün içinde miymiş?"

SORU: "Sizin otobüsünüze 47 yolcunun buradan (Fazilet durağı) bindiği söyleniyor."

Ertuğrul Aslan: "Kim söylemiş? Niye söylemiş? Nasıl söylemiş? Nerede söylemiş? Ben bilmiyorum en başından beri."

SORU: "Sizin kullanmakta olduğunuz otobüse bir anda bindikleri hatta sizin de bunun karşısında şaşkınlık yaşadığınızı ifade ettiler. Sizin kullanmakta olduğunuz o otobüse o belirttiğiniz saatte buradan geçerken 47 yolcunun bir anda bindiği ve bu durum karşısında şaşkınlıkla durduğunu söylüyorlar. Ne söyleyeceksiniz?

Ertuğrul Aslan: "Bu arkadaş (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun) benim yanımda mıymış? Otobüsün içinde miymiş? Buna bu bilgiyi kim vermiş? Nasıl vermiş? Hangi amaçla vermiş? Ama (otobüs) arkada birisinin kamerayla çekim yapması, arkaya giden yolcuların önünü kesmesi arabayı küçük gösteriyor. Aşırı şekilde kalabalık gösteriyor"

"Ne veri tabanı incelendi, ne bizim kamera kayıtlarımız incelendi"

SORU: "'Otobüsü kullanan bendim' diyorsunuz ama 47 yolcunun bindiğini de iddia edenler var ve sonrasında bunun da organize kötülük olduğunu söylediler. Bu konuda ne düşünüyor sunuz?

Ertuğrul Aslan: "Ağzı olan konuşuyor. Ağzı olan konuşuyor. 'Ben buradan 47 yolcu almadım' dedim. Aynı gün çıktı organize kötülük olduğu. Ne bir araştırma yapıldı. Ne veri tabanı incelendi. Ne bizim kamera kayıtlarımız incelendi. Artık kim organize ettiyse kendini.. Birilerine suç ve iftira atmak için yapılan bir şey bu."

"İBB TV'ye yaptığım açıklamaları kestiler, doğradılar"

SORU: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İBB TV'de Fazilet durağından 47 yolcunun bindiğini anlattınız mı?

Ertuğrul Aslan: "Kestiler, doğradılar. Bir şey yaptılar. Bilemem. Konuşmamın tamamı verilmedi. Niye tamamı verilmedi? Alınmayan yerden 'Niye yolcu alındı?' diyeyim. Üzerime yapılan ithamların geri alınmasını kamuoyuna haykırıyorum."

Murat Ongun, iki otobüs şoförünün açıklamalarını yayınlamıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İBB Sözcüsü Murat Ongun, 29 Mart 2020 tarihinde sosyal medyaya yansıyan ve korona günlerinde otobüslerde yoğunluk olduğu gösteren fotoğraflar hakkında açıklamada bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Murat Ongun, "Fazilet Durağı'ndan bir anda 47 yolcu otobüse bindi" iddiasında bulundu. Murat Ongun, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı açıklamada; otobüs yoğunluğunun yaşandığı araçların şoförleriyle yaptığı ropörtajlar yer aldı.

Ongun, "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik yapılan kumpası ve trol organizasyonunu verilerle deşifre ettik. Buna rağmen hala inanmayıp görüntü ve şoför beyanı isteyenler oldu. İşte gerçekler lütfen izleyin ve böyle zor günlerde bile yapılan #OrganizeKötülük'ü paylaşın" iddiasında bulundu.

Murat Ongun, şoförlere baskı yaparak gerçeğe aykırı ifadeler vermesini mi sağladı?"

Murat Ongun'un; Twitter hesabından paylaşılan röportajlarda Ertuğrul Arslan ve Ahmet Tiryaki adlı şoförlerin açıklamaları yer aldı.

Ertuğrul Arslan ve Ahmet Tiryaki adlı şoförlerin İBB TV'de yaptığı açıklamayla bilgi sahibi sıfatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesinin farklı olması, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, şoförlere baskı yaparak gerçeğe aykırı ifadeler vermesini mi sağladı?" sorularını gündeme getirdi.

Fırat: Şoför, yolculara 'otobüs seferlerini azaltarak bizi daha fazla tehlikeye sokuyorlar' dedi"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin koronavirüs sürecinde yolculuk yaptığı otobüste yoğunluk olduğunu gösteren fotoğrafı paylaştığı gerekçesiyle iki vatandaş hakkında yaptığı suç duyurusunu takipsizlikle sonuçlandırdı.

Soruşturma kapsamında; 29 Mart 2020 Pazar günü 62 No'lu Kağıthane Kabataş hattında seyahat eden 40 yolcunun bilgi sahibi olarak ifadeleri alındı. 29 Mart 2020 günü 146 No'lu Boğazköy Bakırköy hattında seyahat eden 50 yolcunun da bilgi sahibi ifadeleri alındı.

Soruşturma kapsamında 62 No'lu Kağıthane Kabataş hattında seyahat eden Aslı Fırat'ın 13 Nisan 2020 tarihinde ifadesi alındı.

Aslı Fırat, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadede; İstanbul Havalimanı'nda çalıştığını, işe gitmek için Ortabayır durağından otobüse binerek Zincirlikuyu metrobüs durağında indiğini, otobüse bindiğinde otobüsün çok kalabalık olduğunu, otobüste bulunan erkek yolculardan birinin şoföre hitaben, 'Sen kendini koruma altına almışsın. Koltuğunun arkasındaki koltuklar boş ama bütün yolcular arka tarafta dip dipe gidiyor. Nerede sosyal mesafe?' diye bağırdığını, şoförün de, 'Şikayet edin. Siz şikayet etmezseniz bu durumu düzeltmezler. Otobüs seferlerini azaltarak bizi daha fazla tehlikeye sokuyorlar' dediğine şahit olduğunu söyledi.

Aslı Fırat'ın ifadesindeki şoförün 62 No'lu Kağıthane-Kabataş hattında çalışan Ertuğrul Aslan olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23