• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gündemi değerlendiren bomba anket! "Türkiye, Suriye konusunda Rusya'ya güvenmeli mi?", "FETÖ siyasetin içinde mi?"

Yeniakit Publisher
2020-02-12 16:01:00 -
Gündemi değerlendiren bomba anket! "Türkiye, Suriye konusunda Rusya'ya güvenmeli mi?", "FETÖ siyasetin içinde mi?"

Olası bir İdlib operasyonuna hazırlanan Türkiye'de yapılan bir anket, Esed destekçisi Rusya'ya duyulan güvenin ne durumda olduğunu gözler önüne sererken, "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?" sorusuna vatandaşlar yüzde 40,5 ile "AK Parti" dedi.

Olası İdlib operasyonu, FETÖ soruşturmaları, deprem bölgesinden kayak tatiline geçen İBB'nin CHP'li Başkanı Ekrem İmamoğlu... Gündemin yoğun olduğu Türkiye'de yapılan bir anket, İdlib konusunda Rusya'ya karşı ne derece güvenildiğini ortaya koyarken, olası seçimler için de vatandaşların tercihlerini yansıttı.

Areda Survey tarafından 'Kadraj Türkiye' başlığıyla yapılan araştırmada katılımcılara birçok soru yöneltildi. Özellikle Türkiye ve Rusya ilişkileri hakkındaki soruda şaşırtan sonuçlar var.

Libya için atılan adımlar destekleniyor

Katılımcıların yüzde 58,7'si Libya sorununun çözüme kavuşması için Türkiye’nin attığı adımları desteklediklerini belirtti.

"Rusya güvenilmez"


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Katılımcıların yüzde 87,4'ü Türkiye'nin Suriye konusunda Rusya'ya güvenmemesi gerektiğini düşünüyor.

"Elazığ depremi ardından devletin/yetkililerin kriz yönetimini ne derece başarılı buldunuz?" sorusuna katılımcıların %51'i başarılı bulurken, %34.5'u başarısız bulduklarını dile getirdi.

İmamoğlu'nun 'kayak tatili' doğru bulunmadı

Katılımcıların yüzde 57,2'si Ekrem İmamoğlu'nun Elazığ'daki depremzedelerin ziyaretinin ardından Erzurum'a kayak tatiline gitmesini yanlış buluyor.

Katılımcılara sorulan 17-25 Aralık sonrası CHP - Gülen örgütünün işbirliği içerisinde olduğunu düşünüyor musunuz sorusuna yüzde 50,8 evet yanıtı verilirken yüzde 49,2 hayır yanıtı verildi.

"FETÖ siyasetin içinde"

FETÖ'nün siyasi partiler içerisinde hala temsilcilerinin olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 83,5 oranında evet cevabı alındı.

Yüzde 51 "Cumhur İttifakı" dedi

"Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi ittifaka oy verirsiniz?" sorusuna katılımcıların Cumhur İttifakı % 51,1 derken geri kalan % 48,9 Millet İttifakı dedi.

AK Parti'nin payı yüzde 40,5

"Bu pazar bir genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna katılımcıların % 40,5 AK Parti'den yana oy kullandı. Diğer partilerin oy oranı ise şu şekilde:

-CHP %24,6

-HDP %11,6

-MHP %9

-İYİ PARTİ %9

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

serdar

sizler o anketei a.k.p.nin gn.merkezinde yapsanız,o kadar oy yine çıkmaz,millet donuyor millet aç aç.

Tufan

Bu Feto Denilen Vatan Haininin Fotoğrafını Her Zaman Görmek Zorundamıyız ALLAH Aşkına Koymayın Artık Bu Adamın Fotoğrafını fetoş Yazın Yeter.................
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23