• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

EYT 2021’de çıkar mı? EYT ne zaman çıkar? EYT erken emeklilik verilecek mi?

Yeniakit Publisher
2021-04-01 16:52:00 - 2021-04-01 16:55:02
EYT 2021’de çıkar mı? EYT ne zaman çıkar? EYT erken emeklilik verilecek mi?

EYT 2021 haberleri son dakika merak ediliyor. Primi ve çalışma yılını tamamladığı halde emeklilik yaşını bekleyen binlerce EYT mağduru vatandaş, EYT çıkacak mı, EYT ne zaman çıkar, emeklilikte yaşa takılanlar yasası ile emeklilik var mı? sorularını sormakta. Erken emeklilik bekleyenler emelilike yaşa takılanlar yasasının bu yıl Meclis’te kabul edilip edilmeyeceğini araştırıyor. EYT emeklilik konusunda hem hükümet kanadından hem de muhalefetten birbiri ardına açıklama geliyor. EYT son durum haberleri her daim gündemde tazeliğini korumakta.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) mağduru vatandaşlar emeklilikleri için haklarını aramaya devam ediyor. EYT konusunda hem iktidar kanadından hem de muhalefetten açıklamalar gelmeye devam ediyor. 1999 yılında çıkartılan yasa çerçevesinde emeklilik için yaş şartı getirildi. Yasa çerçevesinde prim gün sayısını ve çalışma yılını tamamlansa bile emeklilik için yaşı tamamlamayan emekli olamıyor. Bu yasa sebebiyle sayıları binleri bulan EYT mağduru vatandaş oluştu.

EYT 2021’de çıkar mı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda açıklamada bulundu. Bakan Selçuk, Bakanlığının 2020 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı. EYT son durum haberi. EYT'lilerin sayısı ve maliyeti konusunda Bakanlıkça yapılan bir analizin bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Selçuk, "Emeklilik sisteminde temel üç kriter var; birincisi yaş, ikincisi prim ödeme gün sayısı, üçüncüsü sigortalılık süresi. Bunların hepsini tamamlayan kişi emekliliğe hak kazanıyor. Yani emeklilikte yaşa takılmıyor. Biz 2008'de büyük bir reform yaptık. SGK'nin mali dengesi yeniden herhangi bir popülist çizgiye gelinmediği sürece 2071'e kadar sürdürülebilir durumda." diye konuştu.

Bakanlık olarak EYT konusunda çalışma yaptıklarını belirten Selçuk, şunları kaydetti: "Bakanlık olarak bizim elimizde 10 küsur analiz var. Her türlü kombinasyonu denedik. Fakat hiçbirisinin maliyeti sürdürülebilir bir maliyet değil. Bizim emeklilik için yaş şartını bekleyen 1998 öncesinde işe giren sigortalımızın ortalama yaşı 60 değil, 48. Buradakiler 65 yaşını beklemeyecek, kademeli olarak emekli olacaklar zaten. Burada emeklilik yaşının 65 olduğu iddiası da doğru değil. Şu anda 65 yaş şartı kadın ve erkek sigortalılar için tam olarak 2048'de sağlanacak. Bugün ortalama emekli olma yaşımız 53." 

Meclis’te EYT mataronu

EYT son dakika gelişme bugün Meclis'te. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, EYT hakkında bugüne kadar Meclis Başkanlığı’na verilmiş yazılı önerge ve kanun tekliflerinin detaylı bilgisini istedi. Teklifleri veren milletvekilleri ve kayıtlı oldukları siyasi partiler soruldu. TBMM başkanlığı ise “Başkanlığımızca kanun teklifleri, yazılı soru önergeleri, Meclis soruşturması önergelerine ilişkin konu bazlı istatistik tutulmamaktadır” denildi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Misafir

Canı gönülden destek verdiğim akp Türkiye dünya lideri reisimizin söz verdigi 3600 ek Göstergeyi ve ek ödemeyi yüzde 4 den yüzde 8 e çıkaracağını müjdelemek isterim Allah ve yardımcımız olsun sağlık versin beraberliğimizi korusun

her eyt li yasa çıksa bile emekli olamıyor. örnek mi ben yasa çıkarsa olabiliyorum eşim olamıyor günü çok az...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23