• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DUÇGED Başkanı Ercan Akpınar yeniakit.com.tr’ye konuştu: Uyuşturucu ticaretinde dönen para 400 milyar dolar

Yeniakit Publisher
2019-09-03 14:07:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
DUÇGED Başkanı Ercan Akpınar yeniakit.com.tr’ye konuştu: Uyuşturucu ticaretinde dönen para 400 milyar dolar

Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Başkanı Ercan Akpınar, zararlı bağımlılıklarının toplumsal çürümüşlüğün en büyük sebeplerinden biri olduğunu belirterek, bu sektörde kazanılan rantın dünyanın en büyük ülkeleri tarafından paylaşıldığına dikkat çekti. Akpınar, “Uyuşturucu sektöründe yıllık dönen para 400 milyar doların üzerinde. Bu kara paraları birkaç küresel banka, muhabir bankalar aracılığıyla aklıyor. Bu şebekeyi çökertmeden mücadelede başarılı olunamaz.” dedi.

 Yusuf Kenan Çakır  yeniakit.com.tr 

Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Başkanı Ercan Akpınar, uyuşturucu ile mücadelede topyekün bir çalışmanın sergilenmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bu işin içinde yanıbaşımızdaki ülkeler var. Bu ülkelerle ilişkide olan büyük ülkeler var. Bu kirli paranın aklanmasında rol oynayan küresel bankalar ve o bankaların muhabir banka adı altında çalıştığı bankalar var. Bu işin boyutu çok büyük ve tek yönlü mücadele ile mesafe almak çok zor.” diye konuştu.

Bağımlılıkla mücadelede merkezi koordinasyon şart

Uyuşturucu ve zararlı bağımlılıklarla mücadelede birçok bakanlığın sorumlu olduğunu belirten Akpınar, şöyle devam etti:

“Aslında bu mücadeleden herkes sorumlu. Neredeyse bütün bakanlıkların sorumluluk alanında bu konu var ama gelin görün ki merkezi bir koordinasyon olmadığı için çalışmalar istenen sonucu sağlamıyor. Verimli bir çalışma için Cumhurbaşkanlığı bünyesinde merkezi bir koordinasyon biriminin oluşturulması gerekiyor. Bu mesele toplumsal yapıyı tehdit eden konuların başında geliyor. Sıkı bir koordinasyon çerçevesinde bağımlılıkla mücadelede bütün bakanlıklar, bütün kamu kurumları, bütün STK’lar ve medya kurumları ortak bir çalışma yürütmesi gerekiyor. Bölük pörçük etkinliklerle bu işte neticeye varamayız. Bu mücadele çok boyutlu ve bu nedenle birçok aktörün koordine edilmesiyle ancak başarıya ulaştırılabilir.”

Uyuşturucu ticaretinde dönen para 400 milyar doların üzerinde

Dünyada uyuşturucu ticaretinde dönen paranın yıllık 400 milyar doların üzerinde olduğuna dikkat çeken Akpınar, şöyle devam etti:

“Bu rakama sigara ve alkol dahil değil. Bu iki kalemi de buna dahil ederseniz 1 trilyon doların üzerinde bir rakamdan bahsediyoruz. Bu sektörün üreticisi konumunda bulunan ülkeler var ve maalesef bu ülkelerin çoğu ortadoğu ülkeleri. Uyuşturucu ticaretinin büyük bir dağıtım ve lojistik ağı var. Bu konuda küresel ülkelerin de işin içinde olduğunu görüyoruz. Bu kirli ticarette oluşan kara paranın aklanmasıyla ilgili bir finansal boyut var. Bu boyutta işin içine küresel bazı bankaların girdiğini görüyoruz. Dünya ölçeğinde en büyükler arasında olan bu bankalar, ortadoğu ülkelerinde muhabir banka adı altında bu kara parayı aklayan bir işlev görüyor. Bu kara paradan nemalanan, beslenen ülkeler var. Uyuşturucu ile mücadelede bu boyutları ele almadan bir çalışma yapmak yeterli olmuyor.”

Adam kargo ile evine uyuşturucu getirtiyor

Yurt içinde uyuşturucu ile mücadelede özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının inisiyatif alması gerektiğine de işaret eden Akpınar, şunları söyledi:

“Bu alanda güvenlik güçleri dağıtım şebekesiyle mücadele ederken, bir taraftan da STK ve yerel yönetimleri de işin içine katarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının nitelikli çalışmalar yürütmesi lazım. İş o kadar zıvanadan çıkmış durumda ki; adam kargo ile uyuşturucu getirtiyor evine. Öte yandan bakıyorsunuz; bazı uyuşturucu haplar kimyasal yapısında değişiklikler yapılarak yasak listesinden çıkartılabiliyor. Dünya genelinde bu yolla lisanslı uyuşturucu satan şirketler var. Bu konuda topyekün bir mücadele stratejisi oluşturmadan sonuca ulaşmak zor gözüküyor.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Murat soylubey

Hem çok sevindim hem çok üzülüyorum. Önce sevincim Ülkenin tek yerli ve Milli Gazetesi AKİT cesurca ve Kimleri temsil ettiğini belli etti. AKİT Gazetesinde başka Ülkemizin acil ve cok tehlikeli duruma gelen bu uyuşturcu derdini dile getiren yok. Çünkü diğer basın ve yayınlar uyuşturucu ticaretinden nemalanıyorlar.Üzüldüm çünkü Koskaca cihan İmparatorluğun temsilcisi Türkiye bu konuyu ne ciddiye alıyor nede önemsiyor.Eğer Türkiy bu soysuzlarla mücadele edemiyorsa ya bilerek etmiyor yada basiretsiz kişiler ilgili alanda görevli.Bir diyoruzki Doğuda PKK PYD teröristlere aman vermiyeceğiz içimizdeki evlatlarımızı günlük binlercesini uyuşturuc Baronların kucaklarından alamıyoruz yazık bize. Kimse Edebiyat yapmasın mücadele ediyoruz ama anca bu kadar demesin.Çok kolay hemde bir yıl içinde tamamen yok edilmesse istedikleri herşeyi veririm. Nasılmı.? Norkotik Şubenin Levhasını söküb direk Özel Harekat Daire başkanlığına şübelerinin kapılarına asılsın ve onlara yiğit Türk Anne ve Babalar sizden yardım itiyor kardeşlerinizi uyuşturucu Baronlarından kurtarın ve Müdür ve Amir için MTTB,ÜLKÜ OCAKLARI,ALPEREN OCAK'larının genel Başkanlarını veya oradaki Yüksek okul mezunu yigitler 6 ay eğitim ve görev başı Vallahi billahi bu Ülkede bir daha ne uyuşturucu giren nede Baronları.Not. Levhaları sökülen narkotik memurlarınıda bir salona toplayıb sabha gel akşam git hiç bir görev yok bakalım Çocuklarına akşamları ne yaptıklarını nasıl anlatacaklar.

Hüseyin

Ben size yanlışı söyleyeyim mi? Yanlış olan maalesef Tarlabaşı mevkisinde ki emniyet binasının arka sokağında satılan uyuşturucuya emniyetin bile göre göz yumması. Devletin yasadışı kaynaklarını teyid ettiğim görüntüdür bu durum maalesef bin kere maalesef.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23