• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Boğaziçi'ndeki 'Kabe' provokasyonuna tepki

Yeniakit Publisher
2021-01-29 22:20:00 - 2021-01-30 03:22:30
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Boğaziçi'ndeki 'Kabe' provokasyonuna tepki

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki Kabe provokasyonunu kınayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağız ve bu saygısızlığı yapanlar hakkında yasal yollara başvuracağız” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Boğaziçi Üniversitesi önünde Müslümanların mukaddes mekanı, kıblemiz Kabe’ye ve İslami değerlerimize yönelik yapılan hadsiz saldırıyı kınıyorum” dedi.

Ali Erbaş'tan 'Kabe' provokasyonuna kınama

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Boğaziçi Üniversitesi önünde Müslümanların mukaddes mekanı, kıblemiz Kabe’ye ve İslami değerlerimize yönelik yapılan hadsiz saldırıyı kınıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağız ve bu saygısızlığı yapanlar hakkında yasal yollara başvuracağız” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi'nde daha önce terör örgütü DHKP-C marşı eşliğinde halay çeken grup, bu kez Kabe fotoğrafını yere serip üzerine LGBT paçavrası yerleştirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesi olayına ilişkin resen soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan açıldığı belirtildi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İyilik, doğruluk ve hakikat

Artık anlıyormuyuz iyilikle kötülük bir olmaz. Doğruyla yanlış bibirine zıttır ve hakla batıl sürekli birbirine üstün gelmeye çalışacaktır. Ya iyiler tüm gücüyle kötülere engel olacak, ya da kötüler tüm güçleriyle iyilere engel oluyor ve olacak. Allah(c.c)' ım sen Haksın, iyilik Sendendir. Doğruyol da Senin gösterdiğin yoldur. Bizleri kötülüklere gücü nispetinde engel olan kullarınla huzuruna kabul buyur. Amin

hasanoğlu

bu hainlere hukuk haddini bildirmeli
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23