• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'a tepki: ABD'li liderlerle böyle bir durum yaşamadık

Yeniakit Publisher
2021-09-24 13:53:00 - 2021-09-24 14:43:07

İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevapladı. ABD Başkanı Joe Biden'a tepki gösteren Erdoğan "Şu ana kadar ABD'li liderlerle böyle bir durum yaşamadık. Terör örgütleriyle ilgili mücadelede ABD, terör örgütlerine beklenenin çok üstünde destek veriyor. Mücadeleyi bırakın onlara yüklü miktarda araç gereç desteği veriyor. Bu tür yaklaşımlar olunca dünya ile paylaşmamız gerekir." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

İki NATO ülkesi olarak daha farklı konumda olmamız gerekir. Beklenen noktada değilsek bunu da ifade etmek gerekir.

Şu ana kadar ABD'li liderlerle böyle bir durum yaşamadık. Terör örgütleriyle ilgili mücadelede ABD, terör örgütlerine beklenenin çok üstünde destek veriyor.

Mücadeleyi bırakın onlara yüklü miktarda araç gereç desteği veriyor. Bu tür yaklaşımlar olunca dünya ile paylaşmamız gerekir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'Sayın Putin'den beklentilerim çok daha farklı'

Sayın Putin'den beklentilerim çok daha farklı. Zira Suriye'de rejim maalesef burada bizim için ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. Burada dost ülkeler olarak da sayın Putin'den daha doğrusu Rusya'dan bir dayanışmamızın gereği olarak farklı yaklaşımlar bekliyorum. Bu mücadeleyi de güneyde birlikte yürütmemiz lazım. Şu anda görüldüğü gibi ABD, Suriye ile de pek iniltili değil. Burada şimdi kim var, İran, Rusya ve biz varız. Burada eğer orayı da barış havzası haline dönüştüreceksek aramızda görüşmemiz şart. Bunları görüşeceğiz. Bir de Rusya ile ikili münasebetlerimizi çok daha ileri taşıma gayreti içerisindeyiz. Hedefimiz 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak.

Yeni tedbir açıklaması

Çok farklı yeni bazı tedbirler noktasında benim bilgi alanımdan öte bu Bilim Kurulu'nun ilgi alanı. Bilim Kurulu'nun maske konusunda hassasiyeti var. Bunun da çarşı pazarda olduğu gerçek. bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Ben vefata önem veriyorum. Vefatla birlikte vakaların aşağıya inmesi başat tedbirlerimiz olacak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Neden?

O zaman arkanda millet vardı

refik zengin

Göreceksiniz bu Biden bir kaç ay içinde Yunanistan-Türkiye savaşınıda başlatacak.Ve Yunanistan yenilecek ama tabiki ekonomimiz zarar görecek.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23