• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bülent Aydemir, Van'daki çığ felaketini Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan'a bağladı

Yeniakit Publisher
2020-02-06 11:35:00 -
Bülent Aydemir, Van'daki çığ felaketini Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan'a bağladı

Daha önce skandal çıkışlarıyla gündeme gelen HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Van'da yaşanan çığ felaketine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan'ın sebep olduğunu iddia etti.

Van’da üst üste iki kez çığ felaketi yaşandı. Beş kişinin yaşamını yitirdiği ve sekiz kişinin de yaralandığı çığ felaketinde, kar altında kalan iki kişiyi kurtarmak isteyen ekiplerin de üzerine çığ düştü. Yaşananlar sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı 38’e yükselirken HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’den konuya dair skandal bir açıklama geldi.

Daha önce de akılalmaz çıkışlarıyla tanınan müfteri Bülent Aydemir, çığ felaketine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın sebep olduğunu ileri sürdü.

BirGün’deki habere göre Bülent Aydemir, konuya dair şunları söyledi:

Olayı anlamaya çalışmam anlamında birkaç telefon görüşmesi yaptım. Çatak’ta bir yemek organizasyonu var. Ak Parti eski milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ki kendisi de yaralı, Gülşen Orhan bir etkinliğe katılıyor. Kendi seçim bölgesi. Oradan çıkarken diyorlar ki ‘Burada çığ tehlikesi var, buradan yola çıkmayın, doğru değil.’ Ancak heyetle birlikte yola çıkıyor. Harabet diye bir geçit. Bu geçitten geçilmesi mümkün değil, kar kapatmış olabilir, burada çığ tehlikesi var. Üst noktada. ‘Narlıca’dan dahi geçemeyebilirsiniz’ diyorlar. Yani yol sıkıntılı. Yola çıkmadan önce Gülşen Orhan 4-5 iş makinasını yanına alıyor. Narlıca Kara Yolları İstasyonu’ndan alıyorlar araçları. İş makinaları yolu açarak buradan geliyor. Burada çığ tehlikesi var kar yolu kapatmış iş makinalarıyla öncesinde müdahale edilmiş başka bir noktaya. Çığı tetikleyen şeylerden biri de yüksek desibel. Buraya kadar geliyorlar. Yolda telefon çekmiyor. Burada 3 bin 500 metre rakımdan söz ediyoruz. Ve orada çığın altında kalıyor minibüs. Daha sonra Can ve Şırnak’tan askerler oraya sevk ediliyor. Jandarma ve korucular da ikinci çığın altında kalıyor ve şehit oluyor. Öncesinde bir tedbirsizlik olduğu kesin. ‘Yola çıkılmasın’ deniliyor çıkılıyor iş makinası ile yol açılıyor. Sonrasında bu tür olaylarda aynı bölgede ikinci çığ tehlikesi olabileceği beklentileri var. Tedbirsizlik olduğu görülüyor. Olayın meydana gelmesinden önce yola çıkılması.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ccc

TEk kelime ile .........siniz demek geliyor bu olay üzerinden hükümete saldıranlara.

Kanuni

Telefon ile konuştuğu kişilerin ifadeleri alınsin ki bu açıklamalar askıda kalmasın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23