• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Bu suyla abdest olmaz"

Yeniakit Publisher
2019-05-04 13:32:00 -
"Bu suyla abdest olmaz"

Yeni bina için bağış kampanyası başlatan Saadet Partisine CHP’den para yardımı yapılırken, şer ittifakının beka mücadelesinde karşı cephede konumlandırmak istediği Saadet Partisi’ne dostane uyarılar da geliyor. Prof. Dr. Erdoğan Sürat, yaşananları “Treni raydan çıkarma çabası” olarak değerlendirirken, Saadet Partisi tabanında “Suya necaset düşse o su ile abdest alınmaz” benzetmesi yapılıyor.

 yeniakit.com.tr  Ankara  Fatih Erbakan liderliğinde kurulan Yeniden Refah Partisi tarafından genel merkez binalarına haciz gelen Saadet Partisine, CHP'den para yardımı yapılıyor. Yardım kampanyasına katılanlardan birinin de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlarından Deniz Demir olduğu, itirafıyla sabit.

CHP’den gelen yardımlar ise Saadet Partisi tabanında rahatsızlığa neden oluyor. Suya düşen necasetin suyu abdest alınmaz hâle getirmesi ile durumu örneklendiren Saadet Partisi tabanı, partiye genel merkez binası kazandıracak bağış kampanyasının kirlenmemesini umuyor.

CHP, Saadet Partisini kendi dairesine çekmeye çalışıyor

Saadet Partisine dosthane uyarıda bulunan Prof. Dr. Mustafa Erdoğan Sürat, beka meselesi olarak tanımlanan konunun ‘olmak ya da olmamak’ meselesi olduğunu belirterek, “Türkiye herhangi bir şekilde iki cephede savaşmak zorunda kalırsa, Osmanlı Devletinden çok daha kötü parçalanmak zorunda kalır. Bir tarafta gelişmiş ülkeler kategorisinde bulunan Emperyalist ülkeler, diğer tarafta da yüksek askerî gücün sağlandığı DAEŞ gibi kuklaları bulunuyor.” dedi.

Türkiye’nin diğer taraftan da içerideki sorunlarla uğraştığını belirten Prof. Dr. Mustafa Erdoğan Sürat, yeniakit.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “Saadet Partisi zaten AK Parti’nin varlığını istemiyor. Tayyip Erdoğan’ın bile tahmin edemediği oranda tehlikeli İmamoğlu var bir tarafta da. AK Parti’nin başarılı olması diye bir şey yok. Türkiye’nin yutulmaması diye bir şey var. Saadet Partisi bizim partimiz. Bizim partimiz bunu göremiyor ama CHP görüyor. O yüzden CHP’yi başka tarafa çekmeye çalışıyor. Niyeti hiçbir zaman iyi olmayan CHP, Saadet Partisinin iyi niyetini, farklı yöntemlerle kendi dairesine çekip kötüye kullanmak istiyor. Saadet Partisi lokomotifi olan, vagonları olan, rahmetli Necmettin Erbakan hoca tarafından döşenmiş rayları bulunan köklü bir partidir. Ancak treni yoldan çıkarmak da çok kolaydır. Doğru teknikle muz kabuğu ile bile koca treni yoldan çıkarabilirsiniz. Saadet Partisinin bu treni devirmemesi lazım.” diye konuştu.

SP’nin rolü, CHP’yi meşrulaştırmak

Millî Görüş geleneğinden gelen eski Sur Belediye Başkanı Cemal Toptancı ise Saadet Partisinin ehli küfre hizmet etme rolü üstlendiğini belirterek, Saadet Partisinin içinde bulunduğu rolü ve durumu yeniakit.com.tr’ye şu şekilde açıkladı:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Rahmetli Erbakan hocamızın kurmuş olduğu bir partinin bugün sözde varisleri hem Erbakan hocamızın davasına ihanet etmektedirler hem de bir Müslüman’ın dünyada yankılanmış mesajlarını farklı bir boyuta taşımak suretiyle Türkiye’de Müslümanları değiştirmeye yönelik rol üstlenmiş durumda. Saadet Partisi’nin üstlendiği rol, Müslümanların zihninde CHP gibi İslam ile Müslüman düşmanı bir zihniyeti meşrulaştırmak gayreti içerisindedir. 28 Şubat sürecinde darbeyi alkışlayanlar CHP zihniyeti değil miydi? Rahmetli hocamıza hakaret edenler, devirmek isteyenler, onu terletenler CHP’liler değil miydi? Saadet Partisinin üstlenmiş olduğu rol ehli küfre hizmet etme rolüdür. Bunun siyasetle alakası yoktur.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23