• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Soylu'dan Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolarla ilgili açıklama

Yeniakit Publisher
2021-01-06 18:02:00 - 2021-01-06 18:32:30
Bakan Soylu'dan Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolarla ilgili açıklama

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestoyla ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kapıya kelepçe vurulma nedenini açıklarken, "Polise katil diyenlere göz yumulup 'buyrun geçin' mi denseydi?" ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestoyla ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Boğaziçili olmayan, terörle iltisaklı illegal gruplara, izin vermeyen Türk polisi, doğru yapmıştır” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan olaylar ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Bakan Soylu'dan açıklama

 

Bakan Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

“Üniversiteye girmeye çalışan, Boğaziçili olmayan, terörle iltisaklı illegal gruplara, izin vermeyen Türk polisi, doğru yapmıştır. Şiddetle, Boğaziçi Üniversitesi'nin kapısını kırdılar. Polisimiz, kırılan kapıyı güvenlik için plastik malzemeler ile tutturdu. İkinci kez yine vandallıkla kapıları kırdılar. Özel güvenlikçilerin kelepçesi ile polisimiz, yine kapıları birbirine tutturdu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Polise katil diyenlere göz yumulup 'buyrun geçin' mi denseydi?" 

Bunu eleştirenlere soruyorum; ne yapılsaydı yani? Terörle irtibatlı illegal grupların üniversiteye girmesine izin mi verilseydi? Polise katil diyenlere göz yumulup 'buyurun geçin' mi denseydi? Terör örgütü marşı okuyanlara üniversite, teslim mi edilseydi? Veya ‘Durun lütfen! Kapı tamircisi veya çilingir çağıralım’ mı denseydi? Türk Polisi, kanunun gereğini yerine getirmiştir.

"Huzuru bozmaya çalışanlara müsamaha gösteremeyiz” 

12 Eylül dönemine atıf yapanlara söylüyorum: Demokrasi hukuk ve insan hakları konusundaki siciliniz kapkaradır. İşi gücü bırakıp ipliğinizi pazara çıkarırız. Ancak milletimize sorumluluğumuz ve yapılacak işimiz var. Devlet olarak, aziz milletimizin desteği ve kanunun verdiği yetki ile kamu düzeni ve güvenini, huzurumuzu, bozmaya çalışanlara müsamaha gösteremeyiz.” 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

61 fanatik

Anan baban sağ ise ömürleri uzun sağlıklı sıhhatli olsun, ceddin nur içinde yatsın bir trabzonlu olarak seni çokkk seviyoruzzzz, adamsın!!!

Leventbay

Birkere ben şu sorarım polisin üniversite içinde işi ne soylu . Onlar ögrenci hepsi akılkı handaval olmaz orda .  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23