• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arap ülkesi Türkiye için devreye girdi: Stratejik iş birliği anlaşması an meselesi! Paylaştılar 

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Arap ülkesi Türkiye için devreye girdi: Stratejik iş birliği anlaşması an meselesi! Paylaştılar 

Türkiye ve BAE arasında bir gelişme yaşandı. Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında sağlık diplomasisi, yatırım ve eğitim gibi alanlarını kapsayan stratejik iş birliği süreci başlatıldı.

Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay başkanlığındaki heyet, Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri’yi ziyaret etti. Görüşmede iki ülke arasında sağlık turizmi, geleneksel tıp, dijital sağlık çözümleri ve tıbbi aromatik bitkiler başta olmak üzere çok sayıda başlık masaya yatırıldı.

Ziyarette Türkiye ile BAE arasında sağlık alanındaki uzun vadeli iş birliğini kurumsallaştıracak olan "Çerçeve İş Birliği Protokolü" Büyükelçiye resmi olarak takdim edildi. Protokolde karşılıklı hasta yönlendirme, eğitim programları, ortak sertifikasyon sistemleri, sağlık yatırımları ve girişimciliği kapsayan birçok alanda iş birliği hedefleri belirlendi.

Görüşmede ayrıca önümüzdeki aylarda Ankara’da düzenlenmesi planlanan "Türkiye - Birleşik Arap Emirlikleri Uluslararası Sağlık ve Medikal Yatırım Konferansı" hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. SATKOF, söz konusu konferansta BAE Büyükelçiliğini resmi paydaş olarak görmekten memnuniyet duyacağını iletti.

SATKOF Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay, "Türkiye’nin güçlü sağlık altyapısı, yetişmiş insan kaynağı ve akredite sağlık kuruluşları; Birleşik Arap Emirlikleri’nin dijital vizyonu ve yatırım gücüyle birleştiğinde ortaya çıkacak sinerji yalnızca iki ülkeye değil, bölgesel sağlık barışına da katkı sağlayacaktır" dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri ise, "Sağlık Turizmi Konfederasyonu’nun nazik ziyareti ve sunduğu vizyoner iş birliği önerileri için teşekkür ederim. Türkiye ile sağlık alanındaki bu stratejik diyaloğu büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Bundan sonraki süreçte de iletişim halinde olmaktan ve özellikle BAE’de düzenlenecek sağlık turizmi programlarında SATKOF ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağız" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ilişkileri araplarla seviyeli tutmak lazım

bunlar anında insan satan amerikan usakları

Okuyucu

Neden son zamanlarda Siyonist yanlıları Ortadoğu'da yükselen bir trende işbirliği içerisine girdi.Halbuki bunlar izin almadan WC gidemeyen insanlar. Kimdir bunları işbirliğine sokan ve. Nedendir bilinmez
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23