• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AÖL kayıt yenileme son dakika ne zaman?

Yeniakit Publisher
2020-08-04 09:36:00 -
AÖL kayıt yenileme son dakika ne zaman?

Açıköğretim lise ilk kayıt ne zaman yapılır? Açık öğretim lisesine kayıtlar nasıl yapılır? AÖL MEB kayıt yenileme ve ilk kayıt tarihleri. AÖL kayıt yenileme ne zaman başlıyor? AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? Soruları liseyi açık öğretim üzerinden tamamlamak isteyenlerce araştırılmakta. Açık Öğretim Lisesi iletişim teknolojilerini kullanarak yer ve zaman sınırlaması olmadan kişilerin eğitim almalarını sağlayan uzaktan eğitim modelidir. Peki MEB AÖL kayıt yenileme ne zaman? Açık öğretim lisesine kayıt için gerekli belgeler neler? Açık lise okumanın şartları neler? Açık öğretim lisesine kayıtlar nasıl yapılır?

Açık öğretim lisesine kayıtlar nasıl yapılır? Liseyi dışardan kimler okur? Açık lise okumanın şartları neler? İşte detaylar.

İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar,

Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar, 

Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan veya mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık veya 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olanlar Milli Eğitim Bakanlığı Açık öğretim lisesine kayıt yaptırabilirler.

Açık öğretim lisesine kayıtlar nasıl yapılır?

Açık Öğretim Lisesine ilk defa kayıt yaptırma işlemine AÖL İLK KAYIT ya da AÖL YENİ KAYIT denir. Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince yapılmaktadır. Öğrenciler kayıt için gerekli evrakları tamamlayarak, Halk Eğitimi Müdürlüklerinde kayıt işlemlerini yaptırabilirler. Kayıt işlemi tamamlanan öğrenciler Halk Bankası, Ziraat Bankası veya Vakıf  bankamatikler den yâ da bu bankaların mobil uygulamalarından internet bankacılığı ile veya ödeme.meb.gov.tr internet adresinden T.C kimlik numaralarını girerek kayıt ücreti yatırma işlemini gerçekleştirebilirler.

Açık öğretim lisesine kayıt için gerekli belgeler neler?

AÖL ilk kayıt için gerekli belgeler:

e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden; İlköğretimi tamamlayanlar, Ortaöğretim kurumlarının ara sınıflarından ayrılanlar, Ortaöğretim kurumlarından/bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile bir yükseköğretim kurumunda ayrılanlardan;

Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,

T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. 8 Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir. (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır).

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23