• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Altın fiyatları Trump yüzünden çakıldı!

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Altın fiyatları Trump yüzünden çakıldı!

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump’ın önümüzdeki haftalarda İran'a karşı savaşın süreceğini açıklamasının ardından perşembe günü yön değiştirerek yüzde 1’den fazla düştü ve dört günlük yükseliş serisini sonlandırdı.

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump’ın önümüzdeki haftalarda İran'a karşı savaşın süreceğini açıklamasının ardından perşembe günü yön değiştirerek yüzde 1’den fazla düştü ve dört günlük yükseliş serisini sonlandırdı.

Spot altın, yüzde 1,3 düşüşle ons başına 4.694,48 dolara gerilerken, ABD altın vadeli işlemleri yüzde 1,9 düşüşle 4.723,70 dolara indi. Fiyatlar, Trump’ın açıklamalarından önce 19 Mart’tan bu yana en yüksek seviyelerine ulaşarak yüzde 1’in üzerinde artış göstermişti.

Bağımsız metal traderı Tai Wong, “Altın, Trump’ın oldukça sert ve saldırgan bir ton kullanmasının ardından geri çekiliyor. Bu durum, son günlerdeki iyimserliğin abartılı olduğunu ve uzun hafta sonu öncesinde bir düzeltme yaşanabileceğini gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.


 

Brent petrol fiyatları yüzde 4’ün üzerinde yükselirken, ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksi de artış gösterdi. Bu gelişmeler, dolar bazlı fiyatlanan altın üzerinde baskı oluşturdu.

Altın, İran’da 28 Şubat’ta başlayan çatışmaların ardından petrol fiyatlarını yükseltmesi ve enflasyon baskılarını artırmasıyla birlikte mart ayında yüzde 11 değer kaybetti. Bu düşüş, 2008’den bu yana görülen en sert aylık kayıp olarak kayıtlara geçti.

Piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 2026 yılı boyunca faiz indirimi yapma ihtimalini düşük görüyor. Aralık ayındaki toplantıda sınırlı bir indirim ihtimali fiyatlanırken, genel beklenti faizlerin büyük ölçüde sabit kalacağı yönünde.

St. Louis Fed Başkanı Alberto Musalem, çarşamba günü yaptığı açıklamada artan enflasyon riskleri nedeniyle mevcut faiz politikasında değişikliğe gerek olmadığını söyledi.

Diğer değerli metallerde ise spot gümüş yüzde 2,9 düşüşle 72,95 dolara, platin yüzde 1,8 gerileyerek 1.928,26 dolara ve paladyum yüzde 1,4 düşüşle 1.451,85 dolara indi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatandaş

Bu sarı kafir ne yapacağını şaşırdı. Hürmüz aklını başından aldı. Son olarak çinin savaşı bitir açıklaması sarı şeytanı iyice afallatti.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23