• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti’ye ‘FETÖ’ suçlaması yapan İlker Başbuğ’a Erdoğan’dan zor soru!

Yeniakit Publisher
2020-02-12 12:54:00 - 2020-02-12 12:55:42
AK Parti’ye ‘FETÖ’ suçlaması yapan İlker Başbuğ’a Erdoğan’dan zor soru!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisine “FETÖ’nün siyasi ayağı” göndermesi yapan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’a, “Askeri şuralarda FETÖ'cüleri neden ihraç etmediniz?” sorusunu yöneltti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu.

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un AK Parti’ye yönelik FETÖ’nün siyasi ayağı göndermesi hakkında çok sert açıklama yapan Erdoğan, Başbuğ’a kritik sorular yönletti.

Erdoğan’ın konuşmasının ilgili bölümü şu şekilde:

Bu tür saldırılara karşı tüm milletvekillerimizin dava açması önemlidir. Buradan soruyorum malum genelkurmay başkanı bir diğer öldü genelkurmay başkanı bunlar bildiriyi hazırladılar bu bildiri yetmez her ikisinin de genelkurmay başkanlığı döneminde biz şu kadar FETÖ'cü subayı ordudan ihraç ettik desinler. Bu görev sizin görevinizdi niye ihraç etmediniz? Kimi aldatıyorsunuz? FETÖ'cüleri niye ihraç etmediniz?

Başbakan'a şunu söyledim bunu söyledim yalan söylüyorsun sadece yargıdakilerden korktuğun için bize bunları anlattın. Elinizde ihraç edebileceğiniz FETÖ mensubu subaylar vardı niye bunların tespitini yapmadınız?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bugün genelkurmay başkanını savunma bakanı yaparak sivilleşme sürecine girdiysek anlamı işte budur. Bunu istemiyorlardı. Bu beyefendi de istemiyor aslında. İşine gelmiyor. Bundan sonraki süreç daha ciddi şekilde yürüyor. FETÖ'cüler büyük oranda TSK'dan temizlenmiş oldu bitti mi daha yapacağımız işler var daha bitmedi.

Yanlış iş yaptın bunu düzelt. Avukatlığına Kılıçdaroğlu soyundu. Herhalde bir şey vaad ettiler. Boruyu çıkartıp gösteriyordu medya mensuplarına yeri geliyor yargıya şimdi artık onlar yok. Şimdi onun savunmasını yapan partinin de destek verdiği düzenlemeyi şimdi onlar inkar ediyor. Ne gerekiyorsa yapacağız.

Başbuğ’un AK Parti’ye yönelik suçlaması

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, 29 Ocak'ta FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili soruya cevap verirken, 26 Haziran 2009'da TBMM'ye getirilen kanun teklifini veren siyasilerin araştırılması gerektiğini belirtmiş, “2008-2010 sürecinde Başbakan Erdoğan’a, ben ‘Bugün bizsek hedef yarın siz olacaksınız’ dedim” ifadesini kullanmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kuntakinte

bu adam ne sıfatı var şu anda gündem oluyor 

lütfi

Genelkurmay başkanının,ordudan ihraç etme yetkisi varmı?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23