• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

65 yıllık vazgeçilmez tat Marmarabirlik

Yeniakit Publisher
2019-11-16 12:04:00 -
65 yıllık vazgeçilmez tat Marmarabirlik

Dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi Marmarabirlik, 65 yıllık geçmişi ile ülke ekonomisine değer katmaya devam ediyor. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Birliğin son 10 yılda büyük bir atılım gerçekleştirdiğini belirterek, yapılanları ve hedeflerini anlattı.

Marmarabirlik, örnek ekip çalışmasıyla, kendini yenileyen, sürekli yatırım yapan, ürün bedellerini 1 lira kredi kullanmadan ödeyen, bir kurum haline gelmiştir” diyen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “2010’dan bugüne Entegre Tesisler başta olmak üzere toplam 125 Milyon TL’ lik yatırım yapılmıştır. Marmarabirlik’in depolama kapasitesi 55 bin tonlardan 80 bin tonlara çıkmıştır. Entegre Tesislerimizin yıllık üretim kapasitesi 35 bin tonlardan, 55 bin tonlara yükselmiştir. Depolama kapasitemizi 100 bin tonlara çıkarmayı hedeflemekteyiz” dedi.

25 milyon dolarlık hedef

Asa, 54 ülkeye yaptıkları ihracatı 59’a çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’de ilk 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan  Marmarabirlik 2010 yılından bugüne zeytin ve zeytinyağı ihracatında 5 kez birincilik ödülünü almıştır. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda  ihracatımızı  25 milyon dolarlara taşımak, 2023 hedeflerimizde ise 30 milyon dolar ihracat yaparak ülkemizin döviz girdisini artırarak global bir marka haline gelmektir. Avrupa’daki pazar payımızı artırmak için de Almanya’nın Köln şehrinde depolama tesisi yapım çalışmalarımız proje aşamasındadır. Ortadoğu ve Arap Yarımadasında önemli işbirliği yapmayı planlıyoruz, Irak, Hindistan, Rusya, Azerbaycan pazarı hedef pazarlarımız arasında yer almaktadır.

Kalitemizin sırrı

Marmarabirlik her yıl aynı bölgeden, aynı bahçeden ve aynı ağaçtan ürün almaktadır” diyen Asa, “Kalitemizin sırrı da buradadır. Tüketicinin en çok istediği doğallık, kalite ve en önemlisi de güven Marmarabirlik ürünlerinde mevcuttur. Ürünler en kaliteli ambalajlara konulmakta, koruyucu kullanmadan üretilen her ürün mutlaka pastörize edilmektedir. Sektörde diğerlerinden farkımız, ürünlerimizin doğallığı, üretim prosesleri ve pastörize edilmesidir. Bu nedenle tüketicilerimiz Marmarabirlik ürünlerini gönül rahatlığı ile tüketebilirler. Marmarabirlik tanımlanmış ve ölçülebilir kalite kriterlerine uygun, fiziksel, kimyasal veya mikrobiyolojik açıdan herhangi bir etkilenme olmadan, doğal, sağlıklı, lezzetli, tüketici talep ve beklentilerine uygun ürünleri üreterek piyasaya sunmaktadır. Başta üretim, hijyen, uygun çevre koşul ve kriterlerine önem veren  Marmarabirlik, gıda güvenliği yönetim sistemlerinin sürekli iyileşmesini ve geliştirmesini sağlarken, yasal ve düzenleyici şartları da eksiksiz yerine getirmektedir. Marmarabirlik ayrıca gıda güvenliği ile ilgili konularda, gıda zincirinde yer alan tedarikçi, müşteri ve ilgili birimler ile etkin bir iletişim sağlamaktadır. 

Her adımı kontrollü

AR-GE çalışmalarına büyük önem veren ve yatırımlar yapan Marmarabirlik, Entegre Tesislerinde bulunan laboratuvarlarında; gıda güvenliğinin sağlanması, tüketiciye, güvenilir ve kaliteli ürünlerin sunulması esasına dayanarak görev yaparken, yüksek kalitede üretim için ilgili standartlara ve gıda kodeksine uygunluk kontrollerini  de harfiyen yerine getirmektedir” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23