• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

344 sanatçı Boğaziçi provokasyonu için sahnede! 'Sanat üzerindeki baskı son bulmalı'

Yeniakit Publisher
2021-02-21 22:07:00 -
344 sanatçı Boğaziçi provokasyonu için sahnede! 'Sanat üzerindeki baskı son bulmalı'

Türkiye Yazarlar Sendikası'nın çağrısıyla bir araya gelen 344 sözde 'yazar, siyasetçi ve sanatçı', Boğaziçi provokasyonuna destek bildirisi yayımladı.

 Yeniakit.com.tr

Türkiye Yazarlar Birliği Sendikasının çağrısı ile Boğaziçi provokasyonuna destek veren bir yayımlandı. 344 sözde şair, siyasetçi ve sanatçının imzaladığı bildiride, Rektör bahane edilse de LGBTİ'li sapkınlar da gündeme getirildi.

'Öğrenciler şiddetle karşı karşıya kaldı' iftirası!

Türkiye’de toplumun bütün kesimlerinin baskı altına alındığı iddiasının ortaya atıldığı bildiride, "İktidar 2 Ocak 2021’de Resmi Gazete’de yer verilen kararla Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atadı. Buna tepki gösteren öğrencilerin yanında olduğumuzu, üniversitelerin kendi rektörlerini seçme hakkını savunan, öğrenci ve akademisyenlerin direnişini destekleyen bir basın bülteni yayımladık. Atanmış rektör istifa etmediği gibi 'Kimse devletin gücünü sınamasın' denilerek bir güç gösterisi yapıldı, öğrenciler şiddet, gözaltı ve tutuklamalarla karşı karşıya kaldı." iftirası atıldı.

'Türkiye'nin geleceği adına kaygı verici'

Taşkınlık çıkartan provokatörlerle LGBTİ'li sapkınların desteklendiği bildiride şu ifadeler kullanıldı:

"Direnenlerin 'terörist', LGBTİ'li öğrencilerin 'sapkın' ve Ayşe Buğra gibi bir akademisyenin 'provokatör' ilan edilmesi kabul edilemez. Devletin bilimi, sanatı, muhalif ve entelektüel refleksleri düşmanlaştırması, her türlü muhalif düşünceye karşı âdeta düşük yoğunluklu bir savaş sürdürmesi Türkiye’nin itibarı, demokratik değerleri ve geleceği adına kaygı vericidir."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'Bilim ve sanat üzerindeki baskı son bulmalı'

"Tutuklanan ve ev hapsi verilen öğrenciler derhal serbest bırakılmalı, kendilerinden ve ailelerinden özür dilenmeli ve mağduriyetleri giderilmelidir. Boğaziçi Üniversitesi’nin rektörünü seçim yoluyla belirlemesine izin verilmeli, siyasi katılım, düşünce ve ifade özgürlüğü, bilim ve sanat üzerindeki baskı son bulmalıdır. Bu talepler toplamında, Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi olan ya da olmayan 344 yazar, şair, gazeteci ve sanatçı üniversitelerin özerkliğini, bilim ve sanatın özgürlüğünü ve insan haklarını savunmak üzere imza verdiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Fehmi

Keşke bu 344 yazar, şair, gazeteci ve sanatçı üniversitelerin özerkliğini, bilim ve sanatın özgürlüğünü ve insan haklarını savunmak yanı sıra Öğrencileri sükûnete davet etseydiler. 

Memoli

Bende bildiri yayınlıyorum . Bu sahtekar hain 344 kişiyi lanetliyorum. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23