• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Zekeriya Say
Zekeriya Say
TÜM YAZILARI

Ne yazdınız da bu villaları aldınız birader?

12 Mayıs 2022
A


Zekeriya Say İletişim: [email protected]

İstiklal Marşı’nı ve marşın yazılması için verilen para ödülünü Türk milletine armağan eden İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ömrünü kiralık evlerde geçirdikten sonra, Beyoğlu ilçesinde bulunan Mısır Apartmanı’nda ruhunu Rahman’a teslim etti. Akif’in bir dönem ikamet ettiği ve 2011 yılında Sezen Aksu tarafından satın alınan Beylerbeyi’ndeki 3 katlı ev ise şimdilerde güzellik merkezi olarak kullanılıyor. Evde, cilt bakımı, manikür pedikür ve takma kirpik yapılıyor.

Fikirleriyle yolumuzu açan, eserleriyle siyasi ve kültürel hayatımıza damga vuran, yayınladığı Büyük Doğu Dergisi ve 100’den fazla kitabıyla neredeyse her eve misafir olan Türk şiirinin üstadı Necip Fazıl Kısakürek ise son 20 yılını geçirdiği Erenköy’deki Arif Paşa Köşkü’nde kiracıydı. Tarihe tanıklık eden köşk, üstadın hatıralarına rağmen 2005 yılında, yerine apartman yapılması için yıkıldı. 

“Tek Parti Diktası”nın baskı ve engellemelerine rağmen kapağına, “Hakk’a Tapar – Halkı Tutar” yazdığı Serdengeçti dergisiyle satış rekorları kıran ve çok sayıda kitabı bulunan düşünce adamı ve eski milletvekili Osman Yüksel Serdengeçti, ömrünü; “Kömürlüğü ömürlük yaptık” dediği izbe ve rutubetli yazıhanesinde geçirdi.   

Merhum şair Sezai Karakoç da, 50 yıl boyunca bir edebiyat, kültür, medeniyet mahfili haline gelen Diriliş Yayınları ve kitaplarına rağmen, ancak bir çatı katının sahibi olabildi. Edebiyat ve şiir dünyamızın ünlü çınarları Yavuz Bülent Bakiler ile İsmet Özel’in ise bindikleri metrobüste çekilen fotoğraf kareleri, adeta ne denli mütevazı bir hayat yaşadıklarının vesikası niteliğinde..

*

Muhafazakâr kesimin gönlünde bayraklaşan yazarlar, eserleriyle bereketlenen ömürlerine rağmen dünyada doğru dürüst bir eve bile sahip olamazken, Sol’un kısır kalemleri lüks villalarda gününü gün ediyor.

Mesela, ömrü imalathanelerde ‘hamamböceği”, damlarda ise namaz kılan “İmam Hatipli” öğrenci aramakla geçen Uğur Dündar, yarım asrı aşan meslek yaşamına rağmen kayda değer bir fikir kırıntısı bile üretemezken, camları zırhlı, her tarafı kameralarla donatılmış milyon liralık süper bir villada yaşıyor. “Emlak ağası” Dündar’ın, İstanbul’un muhtelif yerlerinde 10’a yakın dairesi ve yığınla arsası bulunuyor. 

28 Şubat’ın medya ayağına dokunulmadığı için elini kolunu sallaya sallaya Ekrem İmamoğlu’nun VIP otobüsüne binerek İBB kesesinden Karadeniz’i turlayan Hürriyet’in eski GYY’si Ertuğrul Özkök de, Muğla’daki meşhur Akbük Koyu’nda, 1. Derece Doğal Sit Alanı olan bölgede, yağhane ruhsatı olan tarihi bir binayı alarak, usulsüz bir şekilde konuta çevirdi. Özkök, “mabedim” dediği bu villanın hemen önüne “kaçak” bir iskele yaparak denizi bile işgal etmişti.

ODTÜ’lü öğrenciler nöbet çadırları kurup, Anadolu Bulvarı-Konya Yolu arasındaki bağlantı yolunu inşa eden dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i  “Ağaç kesiyor” iddiasıyla protesto ederken…

Casusluk zanlısı firari gazeteci Can Dündar ile CHP’li Mustafa Balbay, öğrencilerin konumlandığı alanın tam karşısında, binlerce ağaç kesilerek inşa edilen Park Rönesans Sitesi’ndeki, 650 metrekarelik, 6 oda, 1 salon, 4 banyolu villalarında solculuk oynuyordu.

Bir dönem Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütmekten başka bir meziyeti olmayan Derya Sazak ise, Beykoz Konakları’ndaki muhteşem malikanesini diline dolayanlarla, “Fazla abartmayın!.. Alt tarafı 700 bin dolarlık bir ev!” diyerek, adeta dalga geçiyordu.

*

Tabii bu arada!.. 

Urfa’nın Tülmen köyünden geldiği Ankara’da gündüz gazetecilik okurken, geceleri pavyonda kanun çalan küfürbaz gazeteci Bekir Coşkun’un, Ayvalık Cunda Adası’ndaki deniz kıyısındaki muhteşem evini…

Dünyaya şoför çocuğu olarak gelen Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’in, Mustafa Kemal’in beyaz leblebiyle rakıyı nasıl götürdüğünü yazarak kazandığı parayla aldığı Bodrum Bitez’deki 310 metrekarelik kaçak villasını…

Eğitim hayatının ardından Avustralya’ya giderek orada üç yıl boyunca barlarda çalışan ve minibüsle nakliyecilik yapan Fatih Portakal’ın, kapağı Amerikan sermayeli Fox TV’ye attıktan sonra Seferihisar’da aldığı 8.3 dönümlük çiftlik evini ve yasalara aykırı şekilde diktiği 3 kaçak yapıyı ve Karanlık Odatv ve Sözcü yazarı Soner Yalçın’ın gözde tatil beldelerinden İzmir Çeşme’de tarım arazisine yaptırdığı villayı da unutmamak lazım..

*

Özetle..

Yıllarca millete istikamet çizen ve fikir dünyalarına rehberlik eden yerli ve milli yazarlar, kendilerine bir ev bile alamazken…

Kuruldukları köşelerden halkçılık edebiyatı yapan çakma solcular, millete “Bidon kafa” ve “göbeğini kaşıyan adam” şeklinde küfretmekten öteye gidemedikleri halde milyonluk villalarda lüks hayat sürüyorlar. 

“Villa sahibi gazeteciler” arasına son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun katıldı. Star TV ve Habertürk gibi kanallarda anchormanlik yapan, Cem TV gibi kimsenin bilmediği bir televizyonda yöneticilik yapan İmamoğlu’nun Sözcüsü Ongun’un ve eşinin 5 yıllık kazancı 1 milyon 227 bin 428 liraymış. 47 yaşında, henüz hayatının baharı sayılacak dönemde ne yazdığı, hangi gazetecilik başarısı olduğu belli olmayan bu yetenekli(!) gazetecinin, Ulus Lotus Evleri Sitesi A8 Blok’ta 25 milyonluk bir villası, Beylikdüzü’nde ise 3 milyon değerinde bir evi varmış…

Tabii insan, ortada eser namına bir şey olmadığı halde edinilen bu orantısız mal varlığını görünce, 

“Ne yazdınız da bu villaları aldınız birader?” sorusunu sormadan edemiyor…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet YAHYA

Allah razı olsun.İkazata devam.Şimdiye kadar nerlerdeydin? Kolay gelsin.

H.Y.E

Kemalist Chp'li olarak bu dünyaya şanslı olarak geliyorsun.Ondan sonrası kendi kabiliyetine kalmış,yollar önünde upuzun kıvrılır gider zaten.Asil beni şaşırtan bu tiplerin fakir fukara edebiyatı yapmaları ama o da zaten bu bedenlere uymadigindan sırıtıp duruyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23