--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Bir yalan makinesi: Kristof Kolomb

Yavuz Bahadıroğlu
Yavuz Bahadıroğlu
15

Portekizce adı: Cristóvão Colombo…

İtalyanca adı: Cristoforo Colombo…

İspanyolcası: Cristóbal Colón…

Ve Lâtincesi: Christopher Columbus

Biz Türkçe’de Kristof Kolomb deyip geçiyoruz. 

Ders kitaplarımıza göre, kendileri “Cenovalı (İtalya) büyük kâşif”tir ve “Amerika Kıtası’nı keşfetmiştir…”

Dünyanın en etkili isimlerini araştırdığı için bu işleri çok iyi bilen meşhur Yahudi yazar David M. Eichhorn ise bu tanıtım şekline “yalan” diyor:

“Aslında ismi Colombus değildi. Genova’da doğmuş bir İtalyan da değildir. Asıl ismi Juan Colon olan ve Pantevedra yakınlarında doğmuş olan bir İspanyol Yahudisiydi.”

“Elinde harita, kafasında bilgi olmadan meçhul denizlerde macera arayışına çıktı”ğı görüşünü de yalanlıyor Eichhorn:

“Colombus, anlatıldığı gibi yalnızca cesaret ve önsezilerine güvenerek yola çıkmadı. Onda ‘Yeni Dünya’nın yolunu gösteren, bilgiler ve haritalar vardı, ama gizlemişti.”

İtalyan matematikçi, gökbilimci ve haritacı Paolo dal Pozzo Toscanelli’nin(1397–10 Mayıs 1482), kendisine mektuplar yazdığını ve yenidünyanın varlığından bu mektuplarda söz ettiğini de saklamıştı.

Bu “yalan” geleneğini Batı dünyası da sürdürdü. Meşhur Müslüman âlimlerinden Biruni’nin Colombus’tan 500 sene kadar önce Amerika’yı teorik olarak keşfettiğini ve haritaladığını yüzyıllarca sakladılar. 

Bu gerçeği yeni yeni ifade ediyorlar. Mesela, İngiltere’de yayınlanan tarih dergisi History Today, 2014 yılı başlarında yayınladığı Amerika’nın keşfine ilişkin bir makalede, 15’inci yüzyılda, Kristof Kolomb tarafından keşfedildiği söylenen Amerika topraklarının çok daha önce İskandinav denizciler ve İslam âlimleri tarafından bilindiğini yazdı ve Biruni’den övgüyle bahsetti. 

Peki, asırlık yalanın hesabını kim verecek?

Bu bir yana, Amerika Kıtası’Colombus’un keşfettiği bile başlı başına büyük bir yalan olabilir. Bu konuda gün geçtikçe yeni belgeler ortaya çıkıyor ve her belge “Avrupa yalanı”nı biraz daha net olarak günyüzüne çıkıyor.

Kısacası, Amerika’yı Colombus’un keşfettiği yolundaki inanç, hâlâ ispata muhtaç. Ne var ki, “Cenovalı denizci”nin ya da Yahudi bilgin David M. Eichhorn’un iddiasıyla Pantevedralı Yahudi Juan Colon’unsu katılmamış bir “sömürücü-soyguncu”, hattâ “soykırımcı” olduğu çoktan ispat edilmiş durumda…

 Amerikalı ve Avrupalı yazarlarla film yapımcıları onu ne kadar “kahraman” ne kadar “insancıl” gösterirlerse göstersinler, Colombus ayak bastığı her yeri talân eden, yerli halkı katledip zenginliklerini çalan bir “barbar”dır! Kızılderililer de onu böyle hatırlayıp böyle anlatırlar.

Düşünün ki, Colombus, Amerika Kıtası’na ayak bastığında kıtada 30-40 milyon cıvarında Kızılderili yaşıyordu. 

İnsan ırkının en düşük artış oranı esas alındığında, günümüzde Kızılderili nüfusunun en az 200 milyon cıvarında olması gerekiyor. Oysa iki milyonu zar-zor buluyor. O ve gözlerini altın hırsı bürümüş diğer Avrupalılar, öldüre öldüre bitirdiler!

Çünkü Avrupa insanı, kendinden başkasını “insan” olarakgörmeyen bir anlayışa sahiptir. Colombus da yerlileri insan olarak görmüyordu. Yahudi kökenli Fransız yazar ve siyasetçi Jacques Attali, “…adanın huzurlu yerlilerinden bazıları onları karşılamaya gelmişlerdi. Colombus onları insan olarak kabul etmiyordu” diyor.

Colombus, Avrupa’da “insan ticareti”ni başlatan ilk “tüccar”dır! 

 

Yorumlar

(15)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Adı lazım değil

8 Kasım 2019 17:00

Tutturmuşlar Haticeye değil neticeye bakın diye, Yahu siz böyle yobaz - medeni diye birbirinizi ayırarak laf saydırmaya devam ederseniz amerika gibi daha nicelerine yeni sömürgeler yaratırsınız bu ülkenin artık birbirini eleştiren değil birbiri için çalışan insana ihtiyacı var, hele biri yazmış niye Türkçe konuşan yok diye eminim o kişi Türkçe konuşan başka ülkeler olsaydı derdi Selçuklu Osmanlı emperyalistti yorum yapıcam derken amerikaya koltuk çıkıyosunuz haberiniz yok biraz sesinizi kısın da sahip olduklarınızın kıymetini bilip daha ileriye nasıl gideriz diye kafanızı yorum hadi selametle

Deli Hasan

5 Kasım 2019 19:40

Yarın ki konu nerde Osmanlı zamanındaki ISPANAK

Kamil Görünce

5 Kasım 2019 19:39

Aslında ilk uzaya çıkan da Türk tü Astronot Yavuz du

Osmnshn

5 Kasım 2019 16:36

Vay....

İZMİRLİ

5 Kasım 2019 16:07

Bizim tarih kurumu ne iş yapar? Anlayan beri gelsin..Bu gizli hakikatleri sizin gibi değerli üstadlar olmasa öğrenemeyeceğiz.. Selâmlar

Karakalem

5 Kasım 2019 15:47

Yazar haklı.Amerikayı tekrar keşfetmek lazım. Eski si sayılmaz.

Alper

5 Kasım 2019 14:42

Amerika kıtası komple ya ispanyolca ya portekizca ya da ingilizce konuşuyor. Bizim feth ettiğimiz yerlerin hangisinde türkçe konuşuluyor. Sakın bana kültür darbesi gibi laflarla cevap vermesin yorumcular. Biz gavur dediklerimizden müslümanlara oranla 2 3 kat daha fazla vergi aldık ama günün sonunda bilim de teknik de ticaret de onlar üstün oldu, niye. Bunların cevabını dürüstçe cevap verebilir misin yazar. Bence oturup iyice düşünmemiz lazım geçmiş geçmişde kaldı. Geln artık gelin. Kahraman tğretmeye çalışmayın.

Okuyucu

5 Kasım 2019 13:51

Arabın amerikayi keşfine dair ispat var mı.yerlesmis mi.sehirler mi kurmuş.

ebu abdulmuttalib el Arabi bin Rükneddin

5 Kasım 2019 13:14

Christof Colomb, yeni dünyalara acilirken bizler müneccimlerle oyalaniyorduk..

kemal baytar

5 Kasım 2019 11:31

farzetki biruni amerikayi buldu kesfetti eeee ne oldu ? kolombda yalanciymis tamam ? sonucta avrupalilar amerikaya uzak doguya binlerce sefer kasif yaparken koloniler kurarlerken son 1500 yildir araplar ve osmanli diger muslumanlar kac gemiyle nereyi kesfetti ? sen ona bak bugun ne haldeyiz ne durumdayiz ?

Yavuz Bahadıroğlu Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle