• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Rasim Bolbol
Rasim Bolbol
TÜM YAZILARI

“Ulan, siz kimi kandırıyorsunuz?”

08 Temmuz 2018
A


Rasim Bolbol İletişim: [email protected]

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında tutuklanan eski Zaman yazarları ve editörlerinin de aralarında bulunduğu 11 sanıklı davada önceki gün karar çıktı. 

Herhalde takip ettiniz...

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, kapatılan Zaman gazetesi eski yazarları Ali Bulaç ve Şahin Alpay’ı, 8 yıl 9’ar aya mahkûm etti. Yine aynı gazetenin yazarlarından Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal’a 10 yıl 6’şar ay hapis cezası verildi. 8 yıl 9 ay yiyen Ahmet Turan Alkan ise tahliye edildi. 

Mezkur davada pek çok dikkat çekici konu başlığı var ama, bizim en çok dikkatimizi çeken, Şahin Alpay’ın “15 Temmuz 2016 hain darbe girişimine gelinceye kadar Gülen hareketinin karanlık bir yüzü olduğunu maalesef göremedim” sözleri oldu.

¥

Alpay, savunmasında “17-25 Aralık 2013’e gelinceye kadar Gülen hareketinin karanlık bir yüzü olduğunu maalesef göremedim” dese, itiraz etmeyeceğiz...

“Zaten pek çok kişi, bunların gerçek yüzüyle 17-25 Aralık’ta tanıştı. Sayısız isim, bu örgüt tarafından aldatıldığını itiraf etti. Şahin Alpay da aldatılmıştır. Gülenciler tarafından kandırılmıştır” deyip konuyu kapatacağız...

Ama geçtiğimiz mart ayının ortalarında adli kontrol şartıyla tahliye edilen ve ev hapsine alınan Şahin Alpay öyle yapmıyor. “Gülen hareketi”nin karanlık yüzüyle tanıştığı tarih olarak 15 Temmuz 2016’yı gösteriyor.

Peki Şahin Alpay, gerçekten de 15 Temmuz’a gelinceye kadar Gülen’in gerçek yüzünü görememiş olabilir mi?

Elbette böyle bir şey mümkün değil.

Dedik ya, FETÖ, 15 Temmuz’a gelinceye kadar “karanlık yüzü”nü bize pek çok defa gösterdi. 

Mesela, bu ülke, 17-25 Aralık’ta bir yargı-polis darbesi yaşadı. 

O darbede Fetullahçı polislerle Fetullahçı hakim-savcılar kol kola girip hükümeti alaşağı etmeye çalıştı.  

İşbu Şahin Alpay da 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ’cüleri canhıraş bir gayretle savundu.

Örneğin, 17-25 Aralık’tan 1.5 yıl sonra FETÖ’nün kapatılan yayın organı Mehtap TV’ye çıkıp, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir iddianamesinde geçen “Fethullahçı Terör Örgütü üyesi polisler” ifadesine ağzını bozarak itiraz etti. Fetullah Gülen’in dünyanın en barışçıl din adamı olduğunu ileri sürerek, “Yahu Allah aşkına hangi terör, ne olmuş? Ne şiddet uygulanmış? Fetullah Gülen’in şiddetle ne alakası var, ulan siz kimi kandırabilirsiniz?.. Fethullah Gülen’e terörist diyecek kadar kim oluyorsunuz siz? Utanın be... Bütün bunların hesabını vereceksiniz” tehdidini savurdu.

Yine 17-25 Aralık’tan sonra, “Hizmet (!) hareketi”nin devleti ele geçirmeye falan çalışmadığını, bu “iddia”ların “tam bir safsata olduğunu” yazabildi.

Biz kaçırmışız...

Şimdilerde “Gülen hareketine saygılı yaklaşmış olmamın yegane nedeni, ona toplum bilimsel açıdan bakmam oldu; asla herhangi bir aidiyet, mensubiyet gereği değil” diyen Şahin Alpay, “ulanlı” tehditlerle meseleye toplum bilimsel açıdan bakmış demek ki.

Mısır’da, seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye yapılan darbeyi yere göğe koyamayıp, Tayyip Erdoğan’a aba altından sopa göstermek de Alpay’ın özgürlükçü demokrasi savunusunun bir göstergesi olmalı.   

¥

Neymiş, “15 Temmuz 2016 hain darbe girişimine gelinceye kadar Gülen hareketinin karanlık bir yüzü olduğunu görememiş”.

Ulan, siz kimi kandırıyorsunuz?

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23