• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Rasim Bolbol
Rasim Bolbol
TÜM YAZILARI

Sırf şu tablo bile İmamoğlu’nun bir “proje” olduğunu gösteriyor

30 Haziran 2019
A


Rasim Bolbol İletişim: [email protected]

İstanbul seçimini Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasının ardından sevinç çığlıkları atanlara baktığımızda bile bir “proje” ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz.

Son günlerde yaşanan gelişmeler ortada...

Türkiye düşmanı ne kadar isim ve kurum varsa, İmamoğlu’nu tebrik etmek için adeta sıraya girmiş vaziyetteler.

Kimler yok ki aralarında...

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği mesela... Tebrik mesajı yayınlayarak “en iyi dileklerini” sundular İmamoğlu’na. 

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye muarızı Türkiye raportörü Kati Piri ise CHP adayının seçimi önde tamamlamasını “harika haber” olarak yorumlayıp İmamoğlu’nun büyük bir zafer kazandığını iddia etti. 

Batı medyasında da İmamoğlu’na yönelik aynı yıkama-yağlamalar var. CHP adayını göklere çıkarıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan kin ve nefretlerini kusuyorlar. 

PKK, FETÖ ve Esed cephesinde de değişen bir şey yok.

İstanbul’da seçim sonuçları açıklanınca PKK’lıların Kamışlı, Tel Abyad ve Ayn El Arap başta olmak üzere işgal ettiği bölgelerde sevinç gösterileri düzenlediğini biliyoruz. FETÖ’cülerin de bir zil takıp oynamadıkları kaldı. Şam ve Lazkiye gibi Esed kontrolünde olan yerlerde ise İmamoğlu için konvoy bile yapıldı. 

Arapların Şeytanı (!) olarak bilinen Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Bin Zayed’in danışmanı Prof. Abdulkhaleq Abdulla’nın herzelerini de unutmamak lazım tabii ki. O da aldığı “iyi haberler”e ne denli sevindiğini gizleme ihtiyacı hissetmiyor. “İmamoğlu’nun zaferi ve Erdoğan’ın partisinin yenilgisi beni çok mutlu etti” diyebiliyor. 

Seçimin sonuçlanmasının üzerinden koca bir hafta geçmesine karşın Siyonistlerin hâlâ kutlama paylaşımları yapması, Kemalist hesapların da bu paylaşımları beğenmesi ise işin bir başka yönü.

He, İmamoğlu’nun CNN International’ın canlı yayınına katılıp Christiane Amanpour’a verdiği röportaj var bir de. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı yorum ve soruların damga vurduğu bu röportaj da fazlasıyla dikkat çekiciydi doğrusu. 

Peki, CNN International’ın yıllık net 12,5 milyon dolar maaşı olan uluslararası operasyonel muhabirini, yani en iyi tetikçilerinden birini Türkiye’ye karşı kullanması bir tesadüf mü sizce?

Evet, Gezi ayaklanması sırasında “Erdoğan’ı nasıl alaşağı edebiliriz” diyerek kafa patlatan Batılıların medya operasyonlarının başını çeken Amanpour’un bugün kalkıp, belediye başkanlığından başka hiçbir sıfatı olmayan İmamoğlu’na açık açık “Erdoğan’a yönelik bir soruşturma başlatacak mısınız” diye sorması bir rastlantı mı?

Bizce kesinlikle değil.

Öyle gözüküyor ki, eski ABD Başkanı Bill Clinton döneminde dışişleri bakan yardımcılığı ve dışişleri başsözcülüğü yapan Yahudi asıllı James Rubin ile evli olan Amanpour, uluslararası baronların Türkiye üzerindeki tezgahlarına hizmet etmek için yine harekete geçti.

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki işgal girişiminin kokusunu erken alıp İstanbul’a çadır kuran İran asıllı işbu İngiliz gazeteci(!), galiba yine kaos kokusu aldı.

¥

Lamı-cimi yok.

Evvelce Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce birtakım odaklar tarafından nasıl piyasaya sürülmek istenmişse, Ekrem İmamoğlu da işte öyle ön plana çıkartılmaya çalışılıyor. 

Batı’nın İmamoğlu ilgisinin başka bir açıklaması yok.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23